EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Alle beslissingen 3e div. zondag gevallen

Zondag 10 juni vielen de laatste beslissingen in de nacompetitie voor een plek in de 3e divisie Zondag.

Na de degradatie van De Meern en Jong De Graafschap viel ook het doek voor Be Quick 1887. Het verloor op eigen terrein van GOES.
Quick'20 redde het vege lijf door in de verlenging met 4-2 te winnen van Halsteren.
In de 3e divisie Zaterdag is er nog een plekje te vergeven. Vanwege het feit dat FC Twente haar beloftenteam uit de competitie heeft gehaald, mogen de verliezers van de nacompetitie, Ajax amateurs en Capelle, komend weekend op neutraal terrein spelen voor die laatste plaats.

Een blik op het nieuwe seizoen in de 3e divisie Zaterdag en Zondag leert dat er nog maar twee beloftenteams over zijn, te weten Jong FC Groningen en Jong Volendam (beiden afgelopen seizoen actief in de 3e divisie Zaterdag).
Doordat er drie zondagteams uit de 2e divisie zijn gedegradeerd (Achilles'29, De Dijk en TEC) ontstaat er een ongelijke verdeling, wat betekent dat de KNVB met twee clubs moet gaan schuiven naar de 3e divisie Zaterdag.
In een eerder stadium heeft de KNVB al aangegeven dat de degradanten daarvoor als eerste in aanmerking komen. Echter, in de wandelgangen valt te beluisteren dat de KNVB al clubs uit de 3e divisie Zondag heeft benaderd om vrijwillig over te stappen naar de zaterdagafdeling.
Komende week zal hierover meer duidelijk worden.
Overigens hoeven we niet verbaasd te zijn als de KNVB toch nog een andere constructie uit de hoge hoed tovert. Denk maar aan afgelopen seizoen toen Magreb'90 op het laatste moment de switch maakte van zondag naar zaterdag.

We houden u op de hoogte.

Een mogelijke indeling zou er als volgt kunnen uitzien :

1. UNA
2. Quick
3. Dongen
4. Westlandia
5. OFC
6. ADO'20
7. JVC Cuijk
8. Hercules
9. Blauw Geel'38
10. OJC Rosmalen
11. HBS
12. EVV
13. HSC'21
14. SJC Noordwijk (kampioen hoofdklasse A)
15. OSS'20 (kampioen hoofdklasse B)
16. Quick'20 (winnaar nacompetitie tegen Halsteren)
17. GOES (winnaar nacompetitie tegen Be Quick 1887)
18. Achilles'29 of De Dijk of TEC.