EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV5 pakt in slotfase de zege

EVV 5 wint na een enerverende wedstrijd met 4-3 van EMS/RFC 4.

EVV 5 – EMS/RFC 4    4 - 3 (2 - 2)

Het begin van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Roermond, maar de bal lag al snel aan de andere kant in het net. De eerste kans die EVV 5 kreeg was meteen raak. Lieven Fincken rondde een prachtige steekbal van Roy Lafar af: 1-0! Helaas kon EVV 5 niet lang van de voorsprong genieten, uit een vrije trap kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Roy Lafar bracht halverwege de eerste helft EVV 5 weer op voorsprong door een dieptepass van Koen Wolfs te verzilveren. Die voorsprong werd echter niet tot de rust vast gehouden want EMS/RFC 4 tekende vlak voor het rustsignaal aan voor de gelijkmaker. 

In het begin van de tweede helft kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Luc Heuts kreeg de bal niet voldoende naar buiten weggewerkt en een oplettende speler van EMS/RFC schoot zijn ploeg op voorsprong, 2-3. De plaaggeest voor EMS/RFC was ook vandaag weer Roy Lafar, in Roermond vond hij vier keer het net, vandaag twee keer. Door zijn doelpunt kwamen beide ploegen weer naast elkaar te staan, 3-3.

Lang leek het duel af te stevenen op een gelijkspel. Een slotoffensief leidde tot de grootste kans van de wedstrijd. Helaas voor EVV 5 schoot Mike Knieps de bal naast. In de slotseconden van de wedstrijd kwam daar toch nog de overwinning voor EVV 5. De keeper van EMS/RFC was onfortuinlijk en liet de bal los, Mike Knieps kroonde zich tot matchwinner door deze buitenkans te verzilveren.

Een gelijkspel was een goede weerspiegeling geweest van de krachtsverhoudingen, echter overwinningen in de slotseconden zijn toch vaak het mooist.

Op naar zondag, dan wacht koploper SVC 2000 4. De thuiswedstrijd won EVV 5 met 2-1, dus wie weet wat er zondag mogelijk is.