EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV 2 blijft op koers

Met nog drie finales te gaan ging EVV 2 afgelopen zondag op bezoek bij nummer vijf Helden 2. In Helden werden al in de vroege uurtjes diverse activiteiten ontplooid en werden de bierfusten klaargezet voor het vaandelteam van Helden. In de 2e klasse B werd er namelijk een interessant duel afgewerkt.

Helden 2 - EVV 2    0 - 4 (0 - 2)

De aftrap vond plaats om stipt 11:00 uur en vanaf het begin golfde het spel op en neer. EVV is wat meer in balbezit maar de thuisploeg komt er met vlagen gevaarlijk uit. De eerste echte kans komt echter van Ramon Wenmakers. Hij krijgt uiteindelijk in een scrimmage, op aangeven van Manny Peters, de bal niet achter de doellijn. Afgezien van enkele standaardsituaties zijn de kansen schaars te noemen. In de 34e minuut krijgt EVV2 op 35 meter een vrije trap. Achter de bal staat Mohammed Karpuz, die de wedstrijd een dag tevoren van het eerste elftal tegen Jong De Graafschap ook al heeft gespeeld. Hij geeft een duidelijk signaal aan zijn medespelers waar hij de bal neer zal leggen. Echter, hij verrast iedereen en schiet de bal met een ontzettende curve recht op de doelman van Helden af. De bal verdwijnt onder de benen van de doelman tegen het net: 0-1 voor de koploper. 10 minuten later, als enkele toeschouwers al aan de koffie zitten, stuurt Kevin Geurts de snelle Manny Peters weg. De laatstgenoemde komt in volle snelheid en met een tegenstander kort in zijn rug oog in oog met de keeper. Hij bedenkt zich geen moment en stift de bal met rechts zeer beheerst over de doelman van Helden: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

In de rust verlaat Takudzwa Masawi het speelveld. Voor hem in de plaats komt de kleine “Messi” van EVV. Met een marge van twee punten heeft EVV 2 de beste papieren, maar met nog twee wedstrijden in het verschiet weet men ook dat het doelsaldo de doorslag kan geven. Enkele minuten later krijgt de kleine “Messi” een vervelende bal op zijn achterhoofd. Daarbij is hij duidelijk aangeslagen. Zelfs zo erg dat het spel kort wordt stop gelegd.

Volgens de regels en omdat de scheidsrechter het spel stil heeft gelegd dient hij kort het speelveld te verlaten. In de 64e minuut kan hij toch niet verder spelen. Een domper, maar voor hem in de plaats komt Jamal Hodaiby. 5 minuten later komt in een omschakeling de bal bij Joppe Hover. Hij ziet dat Manny Peters de bal diep wil hebben. Zowel Manny als de Heldendoelman raken tegelijkertijd de bal en door het vele effect dat aan de bal zit blijft deze net voor de achterlijn liggen. Manny glijdt nog kort uit maar weet snel op te staan waardoor hij de 2e van deze ochtend noteert: 0-3. Nog geen twee minuten later wordt Jopper Hover de 16 in gestuurd en gevloerd door de tegenstander. Penalty voor de gasten. De spits van dienst vandaag bedenkt zich geen moment en eist de bal op. Hij kan immers zijn derde bijschrijven, mits hij deze raak schiet. Zeer beheerst legt hij de bal op de stip en schiet feilloos in de linkerhoek: 0-4 in het voordeel van EVV 2. In de laatste 10 minuten verlaat Joppe Hover het veld voor Alex Golsteijn en komt Nicky Meziane het veld in voor Ramon Wenmakers. Einduitslag 0-4 in het voordeel van de koploper.

Doordat DESM thuis niet verder komt dan 0-0 tegen stadsgenoot en laagvlieger MMC Weert, staat EVV nu weer alleen aan kop. Veritas wist bij SHH met 0-1 te winnen en komt daardoor in punten gelijk met DESM. Zeer goede dag dus voor “het tweede” van EVV.

Komende zondag speelt EVV 2 thuis de voorlaatste en tevens laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen GSV’28.

Aanvang is 12:00 uur op Sportpark In de Bandert te Echt. We hopen dat onze toeschouwers weer allen komen om ons te steunen richting het einde van de competitie.