EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV 2 doet haar plicht

Op deze zonnige 1e zondag van mei stond de laatste inhaalwedstrijd voor EVV 2 op het programma. Hekkensluiter Oranje Blauw’15 2 kwam op bezoek bij de koploper uit de reserve 2e klasse B.

EVV 2 - Oranje Blauw'15 2  4 - 2  (2 - 1)

Manny Peters die terug was van vakantie kon starten. Echter, voor Sil Gussenhoven en Donné van Heel kwam deze wedstrijd nog te vroeg. Ook Takudzwa Masawi haalde het eerste fluitsignaal niet. Voor hem in de plaats moet O19-speler Colin Papen starten.

Het begin van de wedstrijd was enerverend. Het was de thuisploeg die domineerde en kans op kans niet wist te verzilveren. In de 8e minuut was het dan toch raak. Gelegenheidsspits Tom Schoonbrood stond op de juiste plaats en kopte de 1-0 binnen. De perfecte voorzet kwam van de rechtsbuiten Amin Hijjit. EVV 2 bleef doorduwen, maar het eerste offensief was weggezakt. In de 21e minuut zagen we hoe een mooie aanval terecht kwam de diep lopende Manny Peters. Hij stormde op het doel af en zag gelegenheidsspits Tom Schoonbrood naast zich lopen. Manny was niet zelfzuchtig en legde de bal klaar voor zijn medespeler. Voor open doel schoot Tom de 2-0 binnen. Geen vuiltje aan de lucht voor de koploper. Maar de gasten kwamen steeds beter in hun spel. EVV kwam er niet meer gevaarlijk uit en bezorgde de gasten in de 30 minuut een hoekschop. Daarbij bleef de gehele voorhoede aanvallend staan en verwachtte dat deze klus wel geklaard ging worden. Echter verdween de bal zonder aanraking zomaar achter Jeffrey Geurts:2-1. Dit was ook tevens de ruststand.

Na rust werd er een wissel doorgevoerd. Nicky Meziane kwam erin voor Amin Hijjit. De wedstrijd golfde op en neer waarbij EVV enkele malen de kans had om de score verder uit te breiden. Vaak was de eindpass onnauwkeurig of werden er foute keuzes gemaakt waardoor het niet verder kwam dan een rollertje of een geplaatst schot op doel. In de 50e minuut was invaller Meziane dichtbij een doelpunt. Maar hij raakte ongelukkig de lat. Drie minuten later was het wel raak. Een strakke bal van Ramon Wenmakers kwam bij invaller Nicky Meziane en hij schoot oog in oog met de keeper recht op de doelman af. Met wat geluk belandde de bal voor zijn voeten en schoot hij hem met een boog over de doelman van de gasten heen: 3-1 voor EVV 2. Direct hierna werd Tom Schoonbrood gewisseld voor Jamal Hodaiby. Enkele minuten laten gaf “controleur” Alex Golsteijn aan dat hij met zijn knie niet verder kon. Voor hem in de plaats kwam de “verslapen” Joppe Hover. Ondanks de verse krachten leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Maar in de 82e minuut viel toch de 4-1. Op een splijtende pass van Mohamed Karpuz rondde Manny Peters koel af. De gasten deden de slotminuten nog wel wat terug en tekenden de tweede op het scorebord. 

Zo blijft EVV 2 koploper met nog drie wedstrijden te gaan. Hierin zal het volgende week op bezoek gaan bij nummer 5 Helden 2. Aanvang wedstrijd is om 11:00 uur op sportpark Kerckeböske, Kloosterstraat 14a te Helden. We hopen dan onze supporters onze jongens wederom komen steunen in de strijd om het kampioenschap.