EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV 2 komt tekort tegen Heer 2

Het is helaas niet altijd rozengeur en maneschijn. En dat geldt dit seizoen zeker voor de tweede selectie van EVV.

EVV 2 mag/moet volgend seizoen een trapje lager gaan acteren. In een wedstrijd met twee gezichten delfden de Echtenaren uiteindelijk het onderspit tegen Heer 2

EVV 2 – Heer 2     2 – 5  (2 – 1)

Voor zo’n 75 toeschouwers ontspon zich op een zonnige Tweede Pinksterdag een aardige eerste helft, die werd afgesloten met een 2-1 voorsprong voor EVV. In de eerste tien minuten had EVV een licht veldoverwicht, maar de gasten uit Heer – ik mocht van enkele supporters absoluut geen Maastricht zeggen – kwamen desondanks toch op voorsprong. Uit een vrije trap op 25 meter afstand van het EVV-doel verdween de bal in het doel, al werd deze wel nog net licht aangeraakt door een EVV-verdediger.

EVV zette druk en kreeg enkele goede kansen, maar telkenmale was men slordig in de afwerking. De voorzetten van Ramon Wenmakers kregen niet altijd het gewenste vervolg. Óf de EVV-voorwaartsen benutten deze kansen niet óf de Heer-doelman greep adequaat in.

Toch scoorde EVV in de 25e minuut de verdiende gelijkmaker toen wederom een voorzet van Ramon nu wel goed werd afgewerkt door Sjors Beckers: 1 – 1.

Een tiental minuten later namen de Echtenaren zelfs een – op dat moment – verdiende voorsprong. Ramon werd in het strafschopgebied neergelegd en de scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. De veroorzaker van de penalty moet deze niet zelf nemen. Dat is althans een veel gehoorde opmerking in de voetbalwereld, maar Ramon logenstrafte deze bewering en schoot de bal feilloos binnen: 2 – 1.

Scheidsrechter Lebens floot na vijf minuten extra speeltijd af en konden we ons opmaken voor de tweede helft. En deze was nog maar nauwelijks twee minuten oud of Heer scoorde de gelijkmaker: 2 - 2.

Daarna kregen de mannen van Jeroen Rutten, die volgend seizoen naar FC Maasgouw verhuist, nog wel enkele kansen maar wisten deze niet te verzilveren. Bij een uitval van EVV liet George Beckers een grote kans onbenut. Geheel vrijstaand voor de keeper schoot hij de bal tegen de uitlopende Heer-doelman op.

Halverwege de tweede helft nam Heer een verdiende 2 – 3 voorsprong. De aanvaller werd bij zijn rush op doel niet of nauwelijks gehinderd door de EVV-achterhoede.

Heer wilde het karwei afmaken, maar ook de Zuid-Limburgers sprongen slordig met de kansen om. Een klein kwartier later vergrootte Heer evenwel de marge tot twee doelpunten. Wederom door slecht ingrijpen in de EVV-achterhoede, soleerde een Heer-aanvaller door de EVV-defensie en scoorde beheerst de 2 – 4. Het pleit was beslecht.

Dat in de slotfase door slecht ingrijpen van de EVV-goalie – hij werkte de bal niet goed weg en deze belandde uiteindelijk bij een aanvaller van de tegenpartij – de gasten ook nog hun vijfde treffer scoorden, is slechts van belang voor de statistici.

EVV 2 zal volgend seizoen uitkomen in de reserve 2e klasse. Wij hadden Jeroen Rutten een beter afscheid gegund en zijn opvolger Sven Kuipers verzuchtte dat hij het volgend seizoen weer van voren af aan mag beginnen.

Tot slot wensen wij Heer 2 succes toe in de finalewedstrijd van a.s. zondag als men mag aantreden tegen – ik mag het niet zeggen – stadsgenoot Scharn 2