EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV 2 weer koploper

Voor het 2e stond zondagmorgen een competitiewedstrijd op de planning tegen FC Geleen Zuid 2.

Onder een frisse maar, bij velen in de volksmond, een vieze oostenwind, werd er om 11:00 uur afgetrapt op het kunstgrasveld op sportpark Graaf Huyncomplex.

O-19 keeper Daan Smeets maakte zondag voor de 2e maal zijn opwachting in "ons tweede”. Dit kwam omdat Jeffrey Geurts met keelontsteking al een week uit de running was en Lars Linssen geblesseerd was uitgevallen bij de laatste training. Ook kon er geen beroep gedaan worden op Tim van Renselaar. Dit omdat een drukbezochte keepersclinic bij EVV Echt tegelijkertijd gestart werd. FC Geleen Zuid 2 tegen EVV 2 betekende vooraf de  nummer 2 tegen de nummer 8 uit de rangschikking.

 

Om 11:00 uur stipt floot de leidsman uit Maastricht onder een prachtig schijnende zon het beginsignaal. Het spel was in de openingsfase rommelig en de neutrale toeschouwer werd niet echt getrakteerd op een mooie wedstrijd. Vele foutjes in de passing of eindfase leidden  tot enkele kleine kansen.
In de 17e minuut kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Ze startten gretiger en dwongen een fout in de achterhoede van EVV af. Deze rondden ze feilloos vanuit de linkerkant af in het dak van het doel.
Op enkele kansjes van beiden partijen na , konden we voor de pauze niets meer noteren. Onder barre omstandigheden en na wat irritaties tussen enkele spelers over en weer werd de rust bereikt : 1-0

 

In de theepauze werd er uitvoerig besproken dat het allemaal te matig was. Ook kwam de tactische inzet niet volledig uit de verf door een alternatief middenveld.

In de 2e helft werd het meer en meer een echte wedstrijd. Waarbij er in de 49e minuut gescoord werd door Nicky Merziane na een voorzet van Joeri van den Warenburg : 1-1.

Hierop volgend leek het wel alsof de wedstrijd was opengebroken. Het spelbeeld golfde op en neer waarbij EVV enkele malen heel dichtbij een doelpunt was.
In de tegenstoot draaiden het volledig en kreeg de thuisploeg enkele grote kansen. Echter wisten beiden teams deze niet te verzilveren.
In de 60 minuut een dubbele wissel aan de kant van “ons tweede”. Alex Golsteijn maakte plaats  voor Kevin Geurts. Waardoor Joeri van den Warenburg 1 positie terugschoof. De andere wissel was doelpuntenmaker Nicky Merziane die het speelveld verliet voor de grieperige Ramon Wenmakers.
Dit tot ongeloof en frustratie van de doelpuntenmaker. Een tactische wissel waarbij stabiliteit en snelheid het einddoel waren Amper 1 minuut in het veld kreeg Ramon de bal voor de voeten en schoot buitenkant voet de bal buiten bereik van de keeper op de paal.

7 minuten later in een omschakelmoment kreeg Joppe Hover op het middenveld de bal en stuurde de snelle wendbare Ramon Wenmakers diep. Ondanks een charge bleef hij toch op de been en schoot de bal beheerst achter de doelman van Geleen Zuid": EVvVop een 1-2 voorsprong

Dit smaakte naar meer en EVV gaf nog wat gas bij. Dit resulteerde in de 72e minuut in wederom een counter. Takudzwa Masawi stuurde Ramon Wenmakers wederom de diepte in. Een koud kunstje voor Ramon waardoor  de matchwinnaar zo goed als zeker bekend was. Vanaf de zijkant werd er al geroepen  over een gouden taktische wissel.

Op enkele opstootjes en nuttige overtredingen na (Tim) was de 1-3 ook tevens de eindstand.

 

Doordat GSV’28 2 verrassend verloor van middenmoter SHH, neemt  EVV de koppositie over.

Overigens speelde DESM deze dag niet waardoor zij als ze beiden wedstrijden winnen 1 punt boven EVV uitkomen. Zo blijft het dus een spannende strijd in de 2e klasse B.

 

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen MMC Weert 2.

Aanvang wedstrijd is om 12:00 uur op Sportpark In de Bandert in Echt. We hopen dat onze supporters ondanks de nog koudere omstandigheden ons toch komen steunen.