EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV 2 werkt 2-0 achterstand weg

Een echte topper vandaag in de 2e klasse B waarbij EVV Echt 2 op bezoek gaat bij de nummer drie DESM 2. 
De club uit Weert heeft 2 wedstrijden minder gespeeld dan EVV.
Door verplichtingen van vele 2e elftalspelers vanwege werk of school en een schorsing van Manny Peters diende Ahmet Yalcinkaya aan te sluiten bij het vaandelteam.
Met een niet volledige fitte bank reisde men af richting De Moesdieëk. 

De beginfase was  overduidelijk voor de thuisploeg die op alle gebieden de gretigere partij was. Dit resulteerde in de 8e minuut in een lange bal achter de laatste linie waarbij Alex Golsteijn zijn meerdere moest erkennen. Mede door onoplettendheid van het gehele team werd het 1-0.
Nog voor eenieder aan de zijde van EVV was bekomen was het wederom raak. Een s
oortgelijke aanval resulteerde in een 2-0 voorsprong van de thuisploeg.
Na enkele omzettingen en frustratie in het team herpakt EVV zich en golft de wedstrijd op en neer.
Veel fysieke duels werden aan beiden zijden aangegaan. Met als resultaat een matige wedstrijd waarbij sterkhouder de thuisploeg was. In de 18e minuut krijgt EVV een corner.
Deze valt via wat benen en lichamen voor de voeten van Joeri van den Warenburg. Hij bedenkt zich geen minuut en plaats de bal beheerst in de hoek:  2-1.
Dit is ook tevens de ruststand.

In de rust worden er enkele dingen omgezet. Door het hanteren van een andere tactiek wordt Alex Golsteijn gewisseld voor Amin Hjjit. Tevens kan Gianluca Ligotti niet verder.

Voor hem in de plaats komt Donné van Heel.
Meteen vanaf de aftrap wordt duidelijk dat EVV het heft in handen neemt. DESM hoeft immers niet en geeft hiervoor ook wat ruimte.

Balbezit overheerst bij de gasten maar tot echte kansen komen ze echter niet. In de 62e minuut verlaat Tom Schoonbrood het veld. Voor hem in de plaats komt Takudzwa Masawi. Het slotoffensief is aangebroken.

Echter, krijgt EVV alleen wat kansen via standaardsituaties. In de 81e minuut is het dan toch raak. Een individuele actie van invaller Amin Hijjit aan de linkerkant verdwijnt in het doel van de thuisploeg.

EVV drukt nog wat door maar kan uiteindelijk geen vuist maken. Eindstand 2-2.

 

Omdat GSV'28 verliest, komt het gelijk in punten met EVV. Maar DESM moet nog twee wedstrijden inhalen en kunnen zij drie punten boven beide genoemde teams komen.

Komend weekend is het Pasen en is er voor EVV 2 geen programma. De zondag erna op 8 april speelt "het tweede" thuis tegen Limburgia/Kamerland 2.
Aanvang is 12:00 uur op Sportpark In de Bandert te Echt.