EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV handhaaft zich in Derde Divisie!

EVV heeft zich zondagmiddag in Heemskerk via een 2-2 gelijkspel veilig gespeeld. Het was een zeer zwaar bevochten remise.
Overigens werd het een heel lange terugreis. Vanwege een defect aan de spelersbus, arriveerde men pas na tien uur in Echt.

ADO'20 - EVV   2 - 2  (1 - 0)

Vooraf was duidelijk dat EVV tegen ADO'20 niet mocht verliezen. Immers bij een nederlaag zou het nog wel eens zeer penibel kunnen worden.
Trainer Pascal Boer (Kevin van Dessel was met Racing Genk U17 in Hongarije) kon geen beroep doen op de geschorste Joey Dekkers. Hij werd vervangen door Muhammet Karpuz. Wie wel startte was Rick Polman. De spits had de hele week niet kunnen trainen en zou eigenlijk ook niet kunnen meedoen. Rick wilde echter persé spelen en was door verzorger Peter Tummers toch klaargestoomd.
Nadat de thuisclub op het veld afscheid had genomen van een aantal vertrekkers, gaf scheidsrechter Timmer om 14.00u het startsignaal.
Vanaf de aftrap werd EVV teruggedrongen. De thuisclub kreeg diverse corners en na een van die corners van Sead Mazreku was het de volgend seizoen naar het Zeeuwse Hoek terugkerende ADO-aanvoerder Gert Jan van Leiden die zijn team op 1-0 bracht.
Ook daarna bleef ADO de bovenliggende partij en kreeg mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen.
Vlak voor de pauze kreeg EVV haar eerste kansen. Tot twee keer toe kon Rick Polman richting ADO-keeper Michel van Kampen. Echter die bleef gemakkelijk overeind.
Ruststand 1-0.
Na de pauze schoof verdediger Rick Geenen door naar het middenveld. Echter het was de thuisclub die weer toesloeg.
In de 50e minuut begon ADO-speler Ruben Doesburg aan een snelle uitbraak over rechts. Zijn voorzet werd via Jordi Wigman door Sead Mazreku bekwaam afgerond (2-0).
Vanaf dat moment nam EVV het initiatief. In de 73e minuut was het raak: na een afgeslagen corner belandde de bal voor de voeten van Rick Polman die vanaf de rand van de zestien de bal in de rechterbovenhoek schoot. Voor Rick zijn 9e seizoenstreffer.
Zeven minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Shaquille Simmons speelde Chefrino Eind aan in de zestien. Die ontdeed zich van zijn bewaker en plaatste de bal voorbij doelman Van Kampen.
In de slotfase gooide de thuisclub nog eens alles naar voren. Zelfs doelman Van Kampen verscheen in de zestien van EVV.
Maar gelukkig hield EVV stand. Na het laatste fluitsignaal van de goed fluitende scheidsrechter Timmer bleek dat de uitslagen op de overige velden dusdanig waren dat het ene punt voldoende was voor het klassenbehoud.
En dat is een geweldig compliment voor de selectie en staf. Na de zeer slechte serie na de winterstop (9 nederlagen in 10 duels) heeft men vanaf het paasweekend de mouwen opgestroopt. Drie keer winst, twee gelijke spelen en slechts een verliespartij. Het was niet altijd even fraai maar daar maalt niemand om. De heel smalle selectie liep op het tandvlees maar werd uiteindelijk toch beloond.
Komende zondag staat het laatste duel op het programma. Dan ontvangt EVV in Echt Quick. De nieuwkomer uit Den Haag verzekerde zich zondagmiddag van de 3e periode (die neemt het over van kampioen Jong Vitesse) en mag donderdag 31 mei gaan strijden voor een plek in de Tweede Divisie.

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Demen Roumen, Julien Clout, Rick Geenen, Reno Kochanowski, Tom Hanssen, Shaquille Simmons, Omar Ramadani, Rick Polman, Muhammet Karpuz en Chefrino Eind.

Foto Bart Tummers