EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV verspeelt 2-0 voorsprong

EVV heeft zichzelf zondagmiddag in het uitduel tegen Quick ernstig tekort gedaan. Na een 0-2 voorsprong bij rust ging EVV in de tweede helft toch nog met 3-2 onderuit.

Quick - EVV   3 - 2  (0 - 2)

EVV-trainer Kevin van Dessel kon geen beroep doen op de geblesseerde Rick Geenen en de geschorste Muhmmet Karpuz. De weer herstelde Aron Gielen hield het slechts 20 minuten vol en werd vervangen door Dejan Gavric. De Sloveen maakte daarmee zijn debuut voor de blauw-witten.
Zo'n 350 toeschouwers zagen in de 1e helft dat EVV de beste ploeg was. De 0-2 voorsprong bij rust was dan ook verdiend. Twee keer was het spits Rick Polman die doel trof. De eerste keer in de 30e minuut. Na een aanval uit het boekje via Joey Dekkers, Demen Roumen en Paul Schröders stond Rick op de juiste plaats om met een kopbal EVV op voorsprong te zetten. Zes minuten later was het Shaquille Simmons die van ver uithaalde. Quick-keeper Jari Puister kon de bal slechts afweren waarna Rick attent was en zijn tweede treffer kon aantekenen.
Ruststand 0-2.
De tweede helft was amper vijf minuten oud, toen Quick tegen scoorde. Eraan vooraf ging een dikke blunder van aanvoerder Michel Vercruysse. Nadat hij in de zestien de bal had gevangen wilde hij de bal al dribbelend weer in het spel brengen. Toen Quick-spits Frank van der Heiden kwam storen, pakte Michel de bal weer in zijn handen. Scheidsrechter Van der Laan floot voor een indirecte vrije trap op ongeveer 12 meter voor het doel. Via de muur verdween de vrije traq laag in het doel: 1-2.
De thuisclub was even later dicht bij de gelijkmaker maar tot twee keer toe strandde Can Memisoglu op Michel Vercruysse. Een derde inzet werd door Tom Hanssen op de doellijn weggewerkt.
Het was uitstel van executie want zes minuten later viel de gelijkmaker. Het was verdediger Virgil Tjin-Asjoe die van de rand van de zestien raak schoot: 2-2.
Iedereen verwachtte dat Quick zou doordrukken. Echter, het was EVV dat weer het initiatief nam. Na een prima actie van Tom Hanssen, afgesloten met een vlammend schot, was het Puister die Quick voor een achterstand behoedde. Ook invaller Chefrino Eind strandde op de Quick-doelman.
Vijf minuten voor tijd viel dan toch nog de winnende treffer en die was voor de thuisclub. Het was Can Memisoglu die vanuit een moeilijke hoek met een lage schuiver zijn ploeg de drie punten bezorgde.

Kevin van Dessel was na afloop behoorlijk ziek van de nederlaag: "We hadden hier nooit mogen verliezen. Tot de 50e minuut was er helemaal niets aan de hand. Zelfs na de 2-2 hadden we nog de winst kunnen pakken."

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Tom Hanssen, Reno Kochanowski, Julien Clout, Demen Roumen, Omar Ramadani, Joey Dekkers, Aron Gielen (19e Dejan Gavric, 78e Jasko Dzurlic), Paul Schröders, Shaquille Simmons, Rick Polman (80e Chefrino Eind).

Foto Bart Tummers.