EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV niet fraai, wel effectief!

EVV heeft zaterdagavond drie zeer belangrijke punten gepakt in het duel tegen Jong De Graafschap. De bezoekers dicteerden lange tijd het spel maar moesten toch met nul punten richting Doetinchem.

EVV - Jong De Graafschap  2 - 0  (2 - 0)

Vanaf de aftrap namen de gasten het initiatief. Echter, net zoals Jong Vitesse vorige week, wisten ook de beloften van De Graafschap weinig openingen te vinden in de hechte EVV-achterhoede. Teun Kreuntjes probeerde het in de openingsfase met een laag afstandsschot dat Michel Vercruysse tot corner verwerkte.
Na 20 minuten werd EVV de eerste keer gevaarlijk. Een schot van Rick Polman werd een prooi voor De Graafschapkeeper Jordy Rondeel. Vijf minuten later kwam EVV op voorsprong. Na een prachtige pass van Shaquille Simmons kwam Demen Roumen vrij voor Rondeel. Beheerst schoof de verdediger de bal voorbij de doelman. Het eerste doelpunt van Demen voor de blauw-witten.
EVV ging op zoek naar de 2-0. Een uithaal van Tom Hanssen belandde op het lichaam van een van De Graafschapverdedigers. Even later was het wel raak. Na een vrije trap van Shaquille Simmons was het Joey Dekkers die de bal in het doel werkte. Ook voor Joey zijn eerste treffer van het seizoen.
Vlak voor de pauze had Chefrino Eind EVV op 3-0 kunnen zetten. Vrij voor Rondeel schoot hij de bal echter in het zijnet.
Ruststand 2-0
Ook na de pauze eenzelfde spelbeeld. De Graafchap drong aan en EVV moest alle zeilen bijzetten om overeind te blijven. Een schot van Kabir Sabotic werd een prooi voor Michel Vercruysse en het was Reno Kochanowski die met een ultieme sliding een schot van diezelfe Sabotic op het nippertje kon blokken. In de slotfase liepen een aantal EVV'ers op hun tandvlees. Mede daardoor werden de mogelijkheden op een succesvolle counter onvoldoende benut.
Maar ook bij de gasten was het beste ervan af. Chefrino Eind scoorde nog maar deed dat in buitenspelpositie.
Eindstand 2-0
Na afloop dubbele gevoelens bij  de beide trainers.
Jan Vreman van De Graafschap zag zijn ploeg niet voor het eerst dit seizoen domineren maar geen punten pakken. In 15 uitduels wist men geen enkele overwinning te behalen.
EVV-trainer Kevin van Dessel had er na afloop wel wat grijze haren bij gekregen: "Het was niet fraai, maar wel effectief."

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Demen Roumen, Tom Hanssen, Rick Geenen, Reno Kochanowski, Julien Clout, Joey Dekkers, Shaquille Simmons, Omar Ramadani, Rick Polman (73e Muhammet Karpuz) en Chefrino Eind.

Foto Bart Tummers