EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV op karakter voorbij UNA

Toen scheidsrechter Van der Pol zaterdagavond na 95 minuten het duel EVV - UNA beëindigde, waren de juichkreten aan de kant van de thuisclub tot in de verre omtrek te horen. EVV maakte een eind aan een lange serie slechte resultaten via een zwaar bevochten 1-0 overwinning op titelkandidaat UNA dat bij winst de koppositie had kunnen overnemen van Jong Vitesse.

EVV - UNA  1 - 0  (0 - 0)

In de 1e helft hielden de twee ploegen elkaar goed in evenwicht. Tegenvaller voor EVV was het uitvallen van Muhammet Karpuz. De middenvelder moest al in de 17e minuut met een flinke enkelblessure naar de kant. Omar Ramadani was zijn vervanger.
In de 33e minuut noteerden we de eerste grote kans. Het was UNA-spits Brian Boogers die vrij voor Michel Vercruysse opdook. De EVV-doelman redde bekwaam.
EVV probeerde het met een aantal afstandsschoten maar die konden UNA-doelman Stoskovic niet verontrusten.
Ruststand 0-0.
De 2e helft bood heel wat meer spektakel. Aan UNA-zijde was het Teun Sebregts die vanuit een moeilijke hoek over schoot. Rick Polman kwam oog in oog met Stoskovic maar wist de UNA-doelman niet te passeren.
Dat lukte Rick in de 54e minuut wel. Na een diepe bal van Tom Hanssen kwam Stoskovic ver uit zijn doel, echter Rick was eerder bij de bal en van grote afstand trof hij doel: 1-0.
In het laatste half uur gooiden de bezoekers alles naar voren en in de 65e minuut leek Mart van de Gevel op weg naar de gelijkmaker. Zijn schot verdween naast het doel.
EVV loerde op de counter en het was Shaquille Simmons die dichtbij de 2-0 was. Na een fraaie solo ging zijn inzet naast.
In de 72e minuut was UNA andermaal dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van Mart van de Gevel belandde op de paal.
In een hectische slotfase ging UNA steeds vaker de lange voorzet hanteren, EVV liep op het tandvlees. Met een enorme inzet en een prima Michel Vercuysse wist men de voorsprong over de streep te trekken.

Een opgeluchte EVV-trainer Kevin van Dessel was na afloop zichtbaar tevreden: "We hebben een geweldige teamprestatie neergezet. De gewijzigde tactiek heeft zijn vruchten afgeworpen."

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Tom Hanssen, Julien Clout, Reno Kochanowski, Rick Geenen, Demen Roumen, Paul Schröders, Muhammet Karpuz (17e Omar Ramadani), Shaquille Simmons, Joey Dekkers, Rick Polman (77e Chefrino Eind).