EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV pakt punt bij koploper

89 minuten waren zaterdagavond verstreken en EVV leek op weg naar een 0-0 remise. Toen scoorde Jong Vitesse via Bo van Essen alsnog de 1-0. EVV toonde veerkracht en sleepte er in de 93e minuut via Julien Clout toch nog een gelijkspel uit.

Jong Vitesse - EVV  1 - 1  (0 - 0)

Voor aanvang van het duel kregen de meegereisde EVV-bestuurders een rondleiding door het schitterende complex van de eredivisionist. Na afloop waren de EVV'ers nog niet uitgepraat over het hypermoderne vier verdiepingen tellende gebouw dat voorzien is van alle denkbare gemakken.

In de openingsfase probeerde Vitesse het met een aantal afstandsschoten en het was in de 11e minuut dat een van die schoten, van verdediger Thomas Oude Kotte, tegen de lat belandde. De thuisclub had veel meer balbezit maar kon aanvankelijk de hechte EVV-achterhoede niet verontrusten. En als het mis dreigde te gaan, was er altijd nog keeper Michel Vercruysse. De aanvoerder speelde weer eens een puike partij. Op de foto een van de reddingen van Michel met op de achtergrond het schitterende complex van Vitesse.
In de laatste fase voor de pauze kwam EVV een paar keer goed weg. Zo ook in de 45e minuut toen een voorzet vanaf rechts via het been van Rick Geenen in het doel leek te gaan. Met een geweldige reflex behoede Michel Vercruysse zijn ploeg voor een achterstand.
Ruststand: 0-0  
Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Jong Vitesse zette veel druk. EVV verdedigde met hand en tand. Af en toe was het billen knijpen zoals in de 70e minuut toen Michel Vercruysse een hoge bal niet goed verwerkte en Tom Hanssen ternauwernood redding kon brengen.
EVV loerde natuurlijk op de counter en in de 82e minuut was het bijna raak. Rick Polman kon aan de zijkant oprukken en zag dat Vitessedoelman Stef Brummel ver voor zijn doel stond. Zijn prachtige uithaal belandde helaas tegen de paal. Even later zagen we een prima EVV-aaanval via een aantal schijven waarbij Chefrino Eind net te kort kwam om de bal achter Brummel te werken. 
Een minuut voor tijd leek EVV toch te moeten buigen. Een lange bal vanaf de zijkant werd door Julian Lelieveld mooi teruggelegd op de inkomende Bo van Essen die simpel kon scoren.
Trainer Kevin van Dessel stuurde Julien Clout naar de spits en die zorgde ver in blessuretijd voor de 1-1. Een voorzet van Joey Dekkers werd door de verdediger fraai binnengekopt.
Vlak voor tijd was er nog een akkefietje tussen invaller Dejan Gavric en Vitessesspeler Bo van Essen. Geel voor de Arnhemmer en rood voor de EVV'er wegens een slaande beweging.

Resumé: Dagblad De Limburger maakte afgelopen maandag, na de 0-3 nederlaag tegen Westlandia, gewag van een zeer wisselvallig EVV. Zaterdagavond werd dit maar weer eens bevestigd. EVV knokte voor iedere meter, moest tot het gaatje gaan maar kon uiteindelijk zeer tevreden de bus in. Dikke pluim voor de blauw-witten!!

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Tom Hanssen (87e Dejan Gavric), Rick Geenen, Reno Kochanowski, Julien Clout, Demen Roumen, Joey Dekkers, Omar Ramadani, Shaquille Simmons (89e Muhammet Karpuz), Rick Polman en Chefrino Eind.

Foto Herman Lubsen