EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV pakt winst in slotminuut!

EVV heeft zondagmiddag afgerekend met Hercules. Na een 0-1 ruststand waren het Julien Clout en Paul Schröders die na de pauze de achterstand ombogen in een 2-1 winst.
Het was voor EVV de eerste zege in de 7e ontmoeting met de Utrechtenaren. Een prima prestatie van een goed spelend EVV. Het was de vijfde overwinning op rij.
Voor de supporters natuurlijk een prima start van de Echter Kermis.

EVV - Hercules  2 - 1  (0 - 1)

In de openingsfase hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Hercules moest al na een kwartier verdediger Kevin Ligtemoet vervangen vanwege een hoofdblessure.
EVV probeerde het met een aantal afstandsschoten van o.a. Paul Schröders en Jeremy Lemmens. De bal verdween echter telkens net naast het doel.
Geheel onverwacht kwam Hercules op voorsprong. Het was spits Oskar van Logtestijn die een voorzet van Tyron Fonville snoeihard binnenkopte: 0-1.
Vlak voor de pauze was Paul Schröders dicht bij de gelijkmaker. Echter, hij gleed de lage voorzet van Jermey Lemmens naast het doel.
Ruststand 0-1
De tweede helft was 10 minuten oud toen EVV op gelijke hoogte kwam. Verdediger Julien Clout kopte raak na een corner van Jeremy Lemmens. Vervolgens ontspon zich een heel aantrekkelijk duel waarbij beide ploegen kansen kregen op de overwinning. Herculesspits Oskar van Logtesteijn was dicht bij zijn tweede treffer maar het was Reno Kochanowski die de inzet van de Herculesspits van de lijn haalde.
Even later moest Michel Vercruysse tot twee keer toe ingrijpen om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden.
In het slotkwartier ging EVV verwoed op zoek naar de winst. Hercules moest terug maar leek het gelijkspel te gaan redden.
In de slotminuut werd Paul Schröders binnen de zestien tegen de grond gewerkt. Scheidsrechter Van der Laan wees resoluut naar de stip en het was Paul zelf die EVV naar 2-1 en de winst schoot.

Trainer Kevin van Dessel was na afloop zeer tevreden: "Een verdiende overwinning. De ploeg heeft goed gespeeld. Ook na de achterstand zijn we gedisciplineerd blijven spelen. Na een paar mindere wedstrijden in de afgelopen weken heeft het team vandaag laten zien dat men veel potentie heeft." 

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Tom Hanssen, Julien Clout, Reno Kochanowski, Demen Roumen, Aron Gielen, Joey Dekkers, Jermey Lemmens (70e Omar Ramadani), Paul Schröders, Shaquille Simmons en Rick Polman (84e Chefrino Eind).

Foto Bart Tummers