EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Monsterzege EVV2

Na een vrij paasweekend voor de mannen van EVV 2 en een legendarische feestavond op vrijdag na de laatste training, kwam BSV Limburgia/kamerland op bezoek op Sportpark In de Bandert te Echt.
Door personele problemen en schorsingen werden twee O19-spelers overgeheveld naar EVV2. Waarvan een speler in de basis startte.

 

Vanaf minuut 1 werd duidelijk dat EVV2 een doel voor ogen had. De punten met volle overgave in Echt behouden. Dit resulteerde in minuut 3 in een openingstreffer. Een indraaiende vrije trap van Joppe Hover snijdt de 16 meter binnen en Sil Gussenhoven kopt raak. Perfecte start. Lang kon EVV echter niet genieten. Door een omschakelmoment en niet adequaat handelen komt BSV op gelijke hoogte. Echter, er veranderde niet veel aan het spelbeeld. Het was EVV dat gretig en continue afjoeg en de gasten voornamelijk terug drong op eigen helft. In de 22 minuut krijgt Joeri van den Warenburg de bal in de opbouw en ziet de diepgaande Joppe Hover lopen. De bal wordt met uiterste precisie achter de laatste linie gelegd en Joppe schiet de bal a la Dennis Bergkamp (1998) snoeihard in de kruising. Voor de meesten, waaronder de doelpuntenmaker,  nog maar nauwelijks te herinneren.

Lang hoefde de neutrale toeschouwer niet te wachten op een vervolg. Na goed druk zetten van Manny Peters, die overigens op zijn tandvlees speelde, kwam de bal terecht bij Alex Golsteijn. Die bedenkt zich geen minuut en schiet uit de draai de bal tergend langzaam in de korte hoek. Keeper staat aan de grond genageld en hij valt binnen. 3-1 in het voordeel van de lijstaanvoerder. In de 37 minuut exact eenzelfde aanval van de linkerkant. Joeri van den Warenburg die wederom de bal met precisie achter de laatste linie legt. Ditmaal is het Manny Peters die weet af te ronden, 4-1. Net voor rust komt EVV wederom tot scoren. Joppe “Bergkamp” Hover brengt de bal voor de goal en Manny Peters is wederom doeltreffend, 5-1. Waarbij sommige toeschouwers al nijgen naar een koffie of lekker pilsje wordt Donné van Heel net binnen de 16 de lucht in getorpedeerd. Er ontstaat en opstootje en de leidsman kan niets anders doen dan direct rood tonen en een strafschop toe te kennen. De kleine maar uiterst snelle rechtsback bedenkt zich geen minuut en eist de bal op. Waarbij hij hem vervolgens snoeihard tegen de touwen jaagt, 6-1 en ook tevens de ruststand.

 

In de rust wordt de aangeslagen Manny Peters  gewisseld omdat hij niet verder kan met zijn knieblessure. De 2e helft is nog maar net bezig of Alex Golsteijn en Takudzwa Masawi combineren erop los waarbij de laatstgenoemde doel treft, op aangeven van Alex.

In de 65 minuut maakt Nicky Meziane plaats voor Tom Schoonbrood. De 67 minuut is het wederom raak. Door een foutieve inspeelpass van de keeper van BSV komt hij voor de voeten van Donné van Heel. Hij bedenkt zich niet en schiet de bal wederom snoeihard en met een curve over de keeper tegen de touwen, tussenstand is inmiddels 8-1 in het voordeel van de blauw-witten uit Echt. In de 75 minuut volgt er wederom een penalty. Vanuit de kant wordt aangegeven dat Alex Golsteijn de spits deze dient te nemen. Tot volle spanning van enkele toeschouwers en een teleurgestelde rechtsback die een hattrick op zijn naam wilde schrijven. Alex lijkt wat nerveus maar verzilvert de penalty en zet de 9 op het scorebord.

Nog geen 2 minuten verovert EVV de bal en gaat de jongeling Collin Papen op solo tour. Passeert enkele BSV’ers en de bal verdwijnt in het doel. 10, 10, 10, 10 scandeert er uit alle hoeken rondom het veld. In minuut 86 en 87 maakt de invaller Tom Schoonbrood de 11 en 12-1. De eerste wordt voorbereid door Ramon Wenmakers die inviel  voor Joppe Hover. De 2e voorbereiding kwam van de solide verdedigende middenvelder Kevin Geurts. Overigens heeft zijn broer Jeffrey Geurts na enkele karatetrappen niet veel meer te doen gehad gedurende de wedstrijd.

 

Een klinkende overwinning die nog wel even nadreunt in de 2e klasse B. Waarbij alle directe concurrente van “het tweede” verliezen en alleen DESM nog op gelijke hoogte kan komen. Mits het alle inhaalwedstrijden wint. Komende zondag staat er een uitwedstrijd gepland tegen Panningen 2. Aanvang is om 12:00 uur op sportpark Panningen-noord. Wilhelminastraat 11, 5981 XW Panningen. We hopen  weer op de steun van onze supporters.