EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Onnodige nederlaag in Den Haag

EVV ging zondagmiddag voor de 11e keer dit seizoen onderuit. De 1-0 nederlaag tegen HBS had zeker voorkomen kunnen worden als de blauw-witten in de 2e helft de kansen hadden benut.

HBS - EVV  1 - 0  (1 - 0)

EVV kon zondag de eerste keer een beroep doen op Bob Vankan die in de winterstop aansloot. De middenvelder liet zeker in de 2e helft zien dat hij een toegevoegde waarde is.
In de 1e helft viel er voor de 300 toeschouwers weinig te genieten. Afwachtend spel, veel balverlies, slechte passes en weinig kansen, zo kan de 1e helft het best omschreven worden.
Toch kon de thuisclub met een tevreden gevoel aan de thee. Het was namelijk Ruben Schaken die voor het enige hoogtepunt in de 1e helft zorgde. In de 14e minuut verscheen hij vrij voor Michel Vercruysse. Deze dwong de oud-prof naar de zijkant waardoor de kans verkeken leek. Maar toen hij vervolgens een zet kreeg van Demen Roumen ging de spits gretig naar de grond. De terechte strafschop werd door Schalken verzilverd.
Ruststand 1-0
Na de pauze zagen we een heel ander EVV. En na een kwartier kwamen ook de nodige kansen.Eerst wisten Julien Clout en Rick Geenen de bal van dichtbij niet voorbij HBS-doelman Paul van der Helm te krijgen. Even later zette Bob Vankan Paul Schröders vrij voor het HBS-doel. De inzet van Paul verdween naast het doel.
Kevin van Dessel bracht met Rick Poman nog een extra spits en de druk op HBS-doel werd verhoogd. Na een voorzet van Demen Roumen leek Chefrino Eind de gelijkmaker te scoren maar helaas verdween zijn kopbal via de onderkant van de lat uit het doel. Ook Joey Dekkers miste nog een goede kans.
In de slotfase had Schaken de wedstrijd vroegtijdig kunnen beslissen maar met zijn zwak schot had Michel Vercruysse geen enkele moeite.
Onder hoogspanning verliepen de laatste minuten. De thuisclub hield stand en pakte drie heel belangrijke punten in de de strijd om klassenbehoud.

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Tom Hanssen (77e Dejan Gavric), Rick Geenen, Julien Clout, Demen Roumen, Aron Gielen (71e Omar Ramadani), Joey Dekkers, Bob Vankan, Paul Schröders, Chefrino Eind, Shaquille Simmons (60e Rick Polman).

Foto's Herman Lubsen