EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Probleem indeling 3e divisie

Nu alle beslissingen zijn gevallen, doemt er in de 3e divisie zaterdag en zondag een probleem op.
Hierbij de huidige situatie.

Zaterdag, totaal 16 teams:

  • 13 zaterdag amateurclubs (ASWH, Scheveningen, DVS'33 Ermelo, Harkemase Boys, VVOG, Quick Boys, ONS Boso Sneek, Capelle, ODIN'59, Spijkenisse, ACV, DOVO en Spakenburg)
  • 3 beloftenteams met zaterdag als speeldag (Jong FC Groningen, Jong FC Volendam, Jong Almere City FC)

Zondag, totaal 20 teams:

  • 17 zondag amateurclubs (UNA, Westlandia, Dongen, Hercules, Quick'20, Be Quick 1887, HSC'21, EVV, OJC Rosmalen, HBS, JVC Cuijk, OFC, Magreb'90, ADO'20, Blauw Geel’38, De Meern en Quick Den Haag)
  • 3 beloftenteams met zondag als speeldag (Jong Vitesse, Jong FC Twente, Jong De Graafschap)

 

In de promotie-/degradatieregeling staat het volgende omschreven:

* Door degradatie vanuit de tweede divisie kan voor seizoen 2017/’18 sprake zijn van een ongelijk aantal zaterdag- en zondagclubs in de derde divisie. In dat geval worden één of meerdere clubs voor het seizoen 2017/’18 ingedeeld in de 3e divisiepoule, die niet overeenkomt met hun gebruikelijke/gewenste speeldag. In eerste instantie wordt de clubs uitkomende in de 3e divisie 2017/’18 verzocht aan te geven of men vrijwillig ingedeeld wenst te worden in de ongebruikelijke/ongewenste poule. Indien hier geen of onvoldoende gegadigden voor zijn, worden één of meerdere (rechtstreekse) degradanten uit de tweede divisie ingedeeld in de 3e divisiepoule, die niet overeenkomt met hun gebruikelijke/gewenste speeldag. Hierbij geldt dat de nummer 18 van de 2e divisie als eerste in aanmerking komt, gevolgd door de nummer 17 en de nummer 16. Dit betreft een situatie voor maximaal één seizoen, tenzij de betreffende club(s) anders verzoekt en akkoord wordt bevonden door de KNVB.

Met verwijzing naar bovenstaande wordt bij deze aan de zondagclubs gevraagd aan te geven of er interesse bestaat komend seizoen in de 3e divisie zaterdag uit te komen. Op voorhand wordt besloten de beloftenteams uitkomende in de 3e divisie gelijkmatig te verdelen over beide poules. Dit betekent dat Jong Vitesse en Jong FC Twente worden ingedeeld in de zondag 3e divisie.

Indien er meer dan twee zijn die aangeven voor één seizoen de overstap wensen te maken naar de zaterdag 3e divisie, zal een loting worden verricht om te bepalen welke 2 clubs uiteindelijk de overstap maken. Ingeval er geen enkele club is die aangeeft voor één seizoen de overstap wensen te maken, zal eveneens een loting worden verricht onder alle amateurverenigingen, maar nu voor één positie. UNA zal als degradant vanuit de 2e divisie als 2e club de eenmalige overstap dienen te maken.

Voor de amateurclubs die de overstap maken, geldt als uitgangspunt dat alle wedstrijden van de betreffende club(s) op zaterdag 18.00 uur worden ingepland. In onderling overleg kan uiteraard een ander aanvangstijdstip en eventueel speeldag overeen worden gekomen, waarbij wel geldt dat dit ook akkoord moet zijn voor de KNVB. In principe is de overstap voor één seizoen en dus is er geen sprake van een definitieve overstap van speeldag.

De zondagclubs moeten voor 10 juni laten weten of ze willen overstappen naar de 3e divisie zaterdag.