EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Verdiende nederlaag tegen RKAVC

Ook de eerste keus B-junioren uit Asenray bleek voor ons een maatje te groot te zijn.

EVV/St. Joost O17-4 - RKAVC O17-1   0 – 7 (0 – 3)

De bijna tropische hitte van enkele dagen geleden was verdreven en had plaatsgemaakt voor een meer aangename temperatuur om in te voetballen. Met de steun van de gastspelers Patrick Schmeitz en Stan Baren hoopten we vandaag ons geschonden blazoen enigszins op te poetsen en eindelijk weer eens een overwinning in de wacht te slepen. Maar de gasten uit Asenray waren niet van plan om hieraan mee te werken. En waarom zouden zij ook?

We leken na een minuut of tien op voorsprong te komen toen een verdediger van RKAVC een terugspeelbal bijna in eigen doel werkte. Maar zoals zo vaak viel de eerste treffer toch voor onze tegenstander. Door nonchalance aan onze zijde (of was het toch een mislukt technisch hoogstandje?) kwam RKAVC op een verdiende 0-1 voorsprong. Lange tijd bleef deze stand op het scorebord staan en hadden we zelfs de kans op de gelijkmaker toen Patrick door de verdediging van RKAVC slalomde en zijn schot net naast zag gaan.

Niet lang hierna maakte RKAVC aan alle onzekerheid een einde door binnen een minuut tweemaal te scoren. Beide keren via fraaie afstandsschoten. Ruststand 0-3.

Tijdens de rust werd de overigens weer goed keepende Twan vervangen door Stan. De blessure die hij in de wedstrijd tegen Brevendia had opgelopen noopte hem tot een voorzichtige rentree.

Na de rust nagenoeg hetzelfde spelbeeld. RKAVC had een veldoverwicht en wij kwamen slechts sporadisch tot een tegenaanval. Uit een van die tegenaanvallen schoot Dorian de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Door de afwachtende houding van onze teamleden, het niet goed anticiperen op spelsituaties en te weinig ondersteuning bieden kregen de gasten de mogelijkheid om verder uit te lopen. Gestaag bouwde de Asenrayse formatie de voorsprong dan ook uit en werd er nog vier keer gescoord en moesten we dus met een 0-7 nederlaag genoegen nemen.

Rest nog een woord van dank aan Roel Heuts die, wegens afwezigheid van trainster Elvira, de taken als coach waarnam.

Opstelling EVV/St.Joost: Demi Boom, Saskia Coenen, Tamani Hendriks, Eva Hendrikx, Bente Kempkens, Eefje Meuwissen, Mandy Meuwissen, Stan Baren, Patrick Schmeitz, Jordy Corpelijn, Dorian Kreso, Ids Lagerweij, Erwin Schoenmakers, Tom Wilms, Twan Linders.