EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Veritas 2 en EVV 2 delen punten

Na de algehele afgelasting door de KNVB van vorige week stond vandaag een topper op het programma. EVV 2 ging op bezoek bij Veritas 2 uit Neeritter. Hier werd de vorige keer in Echt nog met 0-5 van verloren.. Een wedstrijd die snel vergeten moest worden.

Hoog tijd om zich bij deze wedstrijd te revancheren.

Na een rommelige warming up waarin pas laat duidelijk werd waar er gespeeld werd, trapten beiden ploegen inclusief leidsman en zijn 2 assistenten om 11:30 uur af op het  “bijveld”.
De toon was gezet waarbij Veritas het spel had in de openingsfase en EVV zoekende was om houvast te krijgen op de thuisploeg. Echter, tot grote kansen kwamen beide ploegen niet. Mede door de hobbelige en slechte grasmat. Resulltaat van de afgelopen winterse omstandigheden.
Halverwege veranderd het spelbeeld wat en waren beide ploegen gewaagd aan elkaar. Het spel golfde op en neer waarbij in de 33e minuut na een counter de bal tussen doelman en laatste linie van Veritas belandde. Hier werd de bal niet goed weggewerkt en die viel voor de voeten van Manny Peeters. Hij hiled zijn hoofd koel en schoot de bal rustig over grond in het lege doel, 0-1 voor EVV. Dit was tevens de ruststand.
In de rust gaf doelman Jeffrey Geurts aan dat hij niet verder kon vanwege zijn rug. Lars Linssen was zijn vervanger .

In de 2e helft werd het wat feller. Het spelbeeld bleef rommelig  en werd vooral bepaald wordt door foutieve passes. Met nog een half uur te spelen kreeg de leidsman het steeds drukker met provocerend en vervelend gedrag van beide kanten. Dat loste hij op met een aantal waarschuwingen.
Joppe Hover en Nicky Merziane waren de eerste die op zijn lijst kwamen. Samen met de vurige Manny Peeters.
Halverwege kreeg  de thuisploeg een identieke situatie zoals voor rust bij EVV. Een bal vanuit een counter achter laatste linie van de EVV-verdediging. Er werd getwijfeld en de bal viel voor de voeten van een Veritas-speler. Deze schoot de bal binnen. Stand weer in evenwicht, 1-1.
De wedstrijd werd feller en feller en de leidsman moest zijn oren en ogen flink de kost geven. Dit via enkele besluiten die de neutrale toeschouwers niet konden bevatten. Laat staan de reservespelers of stafleden van beiden teams. Vervolgens zagen we  een duel waarbij Manny Peeters het aan stok kreeg met een tegenstande en hij hiervoor zijn 2e gele kaart kreeg. Einde wedstrijd voor Manny. Ook Donné van Heel kon zichzelf niet in bedwang houden en kwam ook op ‘de verlanglijst’ van de leidsman.
Ondanks een man meer kwam Veritas niet meer tot scoren. EVV hield stand en nam 1 punt mee terug naar Echt. Goed collectief gestreden waarbij het maximale werd gehaald in deze topper.

 

Zondag 18 maart trapt EVV 2 thuis af tegen hekkensluiten Oranje Blauw’15 2. Die overigens van de 4 punten een hebben weten af te snoepen van “ons tweede”. Dit belooft dus weer een belangrijke pot te worden om de achtervolging op de nummer 1 GSV’28 2 in te zetten.

Aftrap is om 12:00 uur op Sportpark In de Bandert te ECHT.