EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

UNA bezorgt EVV kater in slotminuut

In de laatste twee competitieduels pakte EVV telkens de winst door een doelpunt in de slotfase. Zaterdagavond in Veldhoven gebeurde het tegengestelde: koploper UNA besliste het duel in de 89e minuut door een doelpunt van Niek van Boekel.

UNA - EVV  2 - 1  (0 - 1)

EVV-trainer Kevin van Dessel kon zaterdagavond weer een beroep doen op Rick Geenen. Daarentegen ontbrak spits Rick Polman. Daardoor startte Chefrino Eind tegen zijn oude club voor het eerst in de basis.

Vanaf de start bleek al gauw dat de thuisclub grote moeite had met het spel van EVV. De blauw-witten stonden goed, gaven amper iets weg en kwamen er zelf telkens gevaarlijk uit.
In de 17e minuut kwam EVV op voorsprong. Het was verdediger Willem Tieben die, onder druk gezet door Chefrino Eind, van ver terugschoot op zijn keeper. De bal verdween met een grote boog over Petar Stoskovic in het doel: 0-1
Even later kreeg UNA haar eerste mogelijkheid via topscoorder Mart van de Gevel. Zijn inzet werd een prooi vooor Michel Vercruysse. Verder dan een paar afstandsschoten kwam UNA voor de pauze niet meer.
Ruststand 0-1
Het was duidelijk dat UNA-trainer Jeroen van Bezouwen in het kleedlokaal een hartig woordje had gesproken. Toch kon men in het eerste kwartier EVV niet verontrusten.
Na een uur wedstrijd werd de druk van UNA groter en het was Mart van de Gevel die in de 68e minuut de 1-1 op het scorebord bracht. Bij de 2e paal kon hij een lage voorzet hard binnen schieten: 1-1
Het verwachte slotoffensief van de thuisclub bleef uit.Chefrino Eind had tien minuten voor tijd zijn oude club veel pijn kunnen doen toen hij zich in de zestien ontdeed van enkele verdedigers. Zijn schot verdween echter ver naast.
Terwijl EVV al dacht aan een gelijkspel was het toch UNA dat in de ultieme slotfase alsnog de winst greep. Een aanval via Mark Höcher en Brian Boogers belandde bij aanvoerder Niek van Boekel die met een laag schot doel trof.
Eindstand 2-1

Resumé: EVV speelde een uur lang heel behoorlijk en maakte het de koploper bijzonder moeilijk. Dik compliment voor de hele ploeg die wederom liet zien dat men wekelijks progressie maakt.

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Tom Hanssen (90e Jasko Dzurlic), Rick Geenen, Julien Clout, Demen Roumen, Aron Gielen, Joey Dekkers, Jeremy Lemmens (73e Omar Ramandani), Paul Schröders, Chefrino Eind (90e Faissal Argoubi) en Shaquille Simmons.