EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

35 jaar vrijwilliger

Joep en Dorine Ruijten zijn voor de vele vaste bezoekers van de thuiswedstrijden van EVV geen onbekenden. Al jaren staan beiden op de wedstrijddag in de kantine om de supporters van een drankje te voorzien. Soms gebeurt dit om de feestvreugde te verhogen, soms om het leed enigszins te verzachten.

Deze keer vond het gesprek plaats in de smaakvol ingerichte huiskamer van Joep en Dorine. Joep is een fervent voetballiefhebber en dus stond op de achtergrond de TV aan en zo af en toe werd er gekeken naar de uitzending van wedstrijden in de Europa League.

Dorine (62) werkt al 35 jaar als vrijwilliger bij EVV. Begonnen in de keuken staat ze momenteel dus achter de bar. En dat geeft veel voldoening al is het soms hard aanpakken, vooral als ook de bezoekende club de nodige supporters meebrengt. In het verleden draaide Dorine samen met Joep ook op dinsdagavond de bardienst als de training van het eerste elftal plaatsvond.

Naast haar inzet als vrijwilliger werkt Dorine al meer dan 40 jaar voor de KNVB. Als administratief medewerkster was ze werkzaam op de districtskantoren te Sittard en later in Nieuwstadt. De districtskantoren Zuid I en Zuid II zijn echter per 1 juli 2015 samengegaan in Steunpunt Zuid en verhuisd naar  Eindhoven, zodat nu dagelijks naar het PSV stadion mag worden gereisd.

Ook in sportief opzicht heeft zij haar steentje bijgedragen, want 8 jaar lang heeft ze gevoetbald in het toenmalige eerste dameselftal van EVV. Joep daarentegen heeft zijn voetbalcarrière afgesloten met een plekje in het vijfde elftal, waaruit later de Zaate Hermenie De Laatbleujers is ontstaan. Over de situatie van het huidige eerste elftal zegt Joep: “Men hoeft zich geen zorgen te maken over handhaving in de Derde Divisie. Het elftal heeft genoeg kwaliteit, maar is wat te wisselvallig.”

Joep (63), die jarenlang in de plantsoenendienst heeft gewerkt, is nu al meer dan 15 jaar werkzaam als bode op het gemeentehuis van Echt-Susteren.

En evenals zijn echtgenote is hij al 35 jaar werkzaam als vrijwilliger en heeft zonder uitzondering altijd bardiensten gedraaid. Maar na zijn pensionering zou hij evt. nog wat onderhoudswerkzaamheden willen doen. En dat zou de mensen van de facilitaire dienst als muziek in de oren moeten klinken. Ook merkt Joep nog op dat door de komst van de nieuwe kantinebeheerder en het nieuwe kassasysteem de zaken professioneler worden geregeld. Al moet hem ook van het hart dat de toeschouwersaantallen en dus ook de kantine-inkomsten de laatste jaren achteruit zijn gegaan. En dat betreurt hij.

Na nog een laatste blik op een van de vele doelpunten van Sporting Lissabon, komt een einde aan een prettig gesprek. EVV is Joep en Dorine veel dank verschuldigd voor de vele jaren die zij als vrijwilliger hebben gewerkt en hoopt nog vele jaren van hun diensten gebruik te kunnen maken.

 

G.L.