EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

"Accommodatie moet er picobello uitzien"

Zondagmorgen om 10 uur vertrok de spelersbus naar Naaldwijk alwaar EVV moest aantreden tegen Westlandia. Op deze zonnige dag was zoals altijd ook Piet Hawinkels (68) aanwezig. Deze keer reisde hij echter niet mee als supporter maar als de nieuwe materiaalman van EVV. Voorafgaande aan de wedstrijd had ik in de kantine van Westlandia een kort gesprek met Piet over zijn werkzaamheden bij EVV.

“Het is nog even wennen aan mijn nieuwe functie als materiaalman, maar dat gaat zeker lukken”, zei hij bedachtzaam. Zorgvuldig zijn woorden kiezend.

Piet kwam acht jaar geleden bij EVV terecht. In eerste instantie werd hij door John Gehlen gevraagd om de lijnen te trekken op het hoofdveld en op alle andere velden. Maar al gauw kwam zijn beroep als timmerman goed van pas. In de vaste onderhoudsploeg, bestaande uit een drietal personen, neemt hij allerlei klusjes voor zijn rekening zoals het ophangen van nieuwe reclameborden, en zoals recentelijk het vervangen van kapotte stoeltjes op de tribune. Eigenlijk teveel om op te noemen. Soms voert hij naar eigen inzicht reparaties uit, maar ook wordt hem dat met enige regelmaat gevraagd. En dat gebeurt zelfs tijdens de vaste kaartavond op vrijdag – toch een moment van ontspanning – als de kantinebeheerder onvolkomenheden heeft geconstateerd die hijzelf niet kan repareren. Piet heeft hier geen enkele moeite mee want zoals hij zelf aangeeft: “De accommodatie moet er picobello uitzien. Maar het is soms improviseren. De communicatie tussen de diverse geledingen kan beter, zodat alles meer gestroomlijnd gaat verlopen.”

En naast al deze werkzaamheden is hij ook nog eens 25 à 30 uur in de avonduren aanwezig tijdens de trainingen van de jeugdteams en sinds dit seizoen ook bij die van het eerste elftal. Ook dan moet alles in goede banen worden geleid. Het openen en sluiten van de accommodatie, aan- en uitdoen van de veldverlichting en zorgen dat na afloop weer alles netjes wordt opgeruimd. En op de rustige momenten nog wat onderhoudsklusjes doen.

Na afloop van de wedstrijd in Naaldwijk treffen we Piet weer aan in de kantine van Westlandia. Zijn eerst klus als materiaalman bij een uitwedstrijd van het eerste elftal is naar ieders tevredenheid verlopen. En dat wisten ook de spelers en technische staf te waarderen getuige de fraaie overwinning. Piet bedankt!

G.L.

Op de foto gemaakt door Bart Tummers staat Piet bij een van zijn creatieve ontwerpen.