EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Afstand geen bezwaar

Na de winterstop werden de wolken boven EVV steeds donkerder en als dan ook nog eens letterlijk donkere wolken zich samenpakken boven Sportpark In de Bandert, dan zinkt de moed je bijna in de schoenen. Zo niet bij Herman Lubsen. Wie? Herman Lubsen!

Herman (70) is al een aantal jaren een trouw supporter van EVV. Na zijn pensionering besloot hij weer gehoor te geven aan zijn passie voor het voetbal. Omdat hij woonachtig is in Baambrugge, een klein dorpje onder de rook van Amsterdam, lag het voor de hand dat hij een keer een wedstrijd van AFC zou gaan bezoeken. En uitgerekend op die 11e november van het jaar 2012 moesten de Amsterdammers aantreden tegen EVV. Niet zozeer de overwinning van EVV – Jeroen Evelein scoorde de enige treffer in dit duel – maar veeleer de sympathieke uitstraling van EVV maakte een diepe indruk op hem. Ook de aanwezigheid in woord en gebaar van de toenmalige EVV-coach Leo Beckers heeft zeker bijgedragen om Herman over de streep te trekken. En na nog een aantal wedstrijden was Herman helemaal om. Dat er een speelstijl werd gehanteerd waar de tegenstander zijn tanden op stuk zou moeten bijten deerde hem niet. Je roeit nu eenmaal met de riemen die je hebt. EVV uit Echt, toch op zo’n 170 kilometer van zijn woonplaats, was zijn cluppie geworden en tot op de dag van vandaag is dit zo gebleven. En de soms minder vleiende opmerkingen van de tegenstanders over de speelstijl van EVV hebben hem laten inzien hoe knap het is wat EVV de laatste jaren heeft gepresteerd.

In zijn werkzaam leven was Herman werkzaam als KNO-arts aan het UMC te Utrecht. Maar ook na zijn pensionering heeft hij zijn beroep niet terzijde geschoven. Een aantal malen per jaar gaat hij naar Thailand en Indonesië, maar ook naar andere Zuidoost-Aziatische landen, om zijn medische kennis via cursussen en colleges over te dragen aan aankomende jonge medisch specialisten aldaar. En zulks tot wederzijdse tevredenheid. En in Thailand volgt hij uiteraard via internet de verrichtingen van EVV en de resultaten van de afgelopen weken stemden hem niet vrolijk.

Weer terug in Nederland was de geboren Hagenaar – in zijn jonge jaren gevoetbald bij Quick – ook aanwezig in Naaldwijk en afgelopen week bezocht hij weer eens een thuiswedstrijd van EVV. Naar Limburg komen geeft hem een klein beetje een vakantiegevoel en kan hij weer genieten van het aantrekkelijke Limburgse dialect. Maar uitgerekend tegen medetitelkandidaat UNA moest EVV het geschonden blazoen weer oppoetsen. Ik had hem daarom gevraagd of hij een potje met mazzel zou willen meenemen en warempel dat had-ie. Onder vaak barre weersomstandigheden sleepte EVV de broodnodige overwinning uit het vuur. Hoewel het als vanouds weer billenknijpen was konden na het laatste fluitsignaal de handen in de lucht en kon er weer een zege worden bijgeschreven. De donkere wolken boven Echt zijn weer ietsjes lichter geworden.

Herman, bedankt voor je trouwe support en we hopen je nog vele jaren langs de lijn te mogen begroeten. Te beginnen a.s. zondag in Oostzaan. Dat is, zo vertelde je mij, op fietsafstand van Baambrugge. Maar met de auto mag ook.

G.L.