EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Belangrijke zege EVV

EVV heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om klassenbehoud. Quick werd in Echt met 3-0 verslagen.

EVV trad aan met Boyd Derksen en Luc Tinnemans als vervangers van Michel Vercruysse en Roy Gielen die beiden geschorst waren. Boyd en Luc konden terugkijken op een prima wedstrijd.

In de openingsfase zagen we een gelijkopgaand duel met aan beide zijden één goede mogelijkheid. De kopbal van Rick Geenen verdween over het doel en dat gebeurde ook met het schot van Quickspeler Frank van der Heiden. Quick had iets meer balbezit maar als EVV voor het Quickdoel verscheen was het wel steeds gevaarlijk.
Vijf  minuten voor de pauze kwam EVV op voorsprong. Na een afgeslagen corner bracht Lugmane Bezzat de bal opnieuw voor het doel en was het aanvoerder Rick Geenen die Quickdoelman Jari Puister het nakijken gaf. (zie foto).
Nog voor de pauze was Quick nog twee keer gevaarlijk maar de bal strandde telkens in een melee van spelers.
Ruststand : 1-0
Na de pauze drong Quick aan maar echte kansen kwamen er aanvankelijk niet.  Die kwam er wel voor EVV'er Shaquille Simmons. Hij verscheen helemaal vrij voor Puister maar schoof de bal naast het doel.
Quick was in de 55e minuut heel dicht bij de gelijkmaker. Rachid Bouyaouzan kwam oog in oog met Boyd Derksen maar die kon redding brengen. De bal kwam vervolgens bij de geheel vrijstaande Frank van der Heiden. Tot ontzetting van heel Quick schoot hij de bal tegen de voor de lijn liggende Jeffrey Rijkers.
In de fase rond de 67e minuut viel de beslissing. Eerst werd Lugmane Bezzat in de zestien onderuit gehaald en schoot Rick Geenen de strafschop feilloos binnen. Twee minuten later was het Shaquille Simmons die nu wel zijn vrije kans benutte.
Quick was duidelijk aangeslagen en kon in de slotfase geen indruk meer maken.
Resumé: EVV behaalde een heel belangrijke zege. Komende zondag is OJC Rosmalen te gast in Echt en moet EVV het goede gevoel een vervolg geven.

Opstelling EVV: Boyd Derksen, Demen Roumen, Reno Kochanowski, Rick Geenen, Jeffrey Rijkers, Aron Gielen, Luc Tinnemans (71e Remco Gielen), Bob Vankan, Shaquille Simmons, Jordi Beelen en Lugmane Bezzat.

Foto: Herman Lubsen