EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Betrokkenheid en enthousiasme

In deze reeks artikelen, die onregelmatig zullen verschijnen, zal ik een vrijwilliger nader aan jullie voorstellen. Niet alleen de persoon in kwestie, maar ook en vooral de werkzaamheden die men verricht bij EVV. En om elke schijn van vooringenomenheid te vermijden zal de geïnterviewde zelf mijn volgende gesprekspartner aanwijzen.

Vaak zes dagen per week beschikbaar voor de club

Op een koude woensdagavond had ik een kort gesprek met Geert Beckers. Hij stond op het punt om naar huis te gaan, nadat hij leiding had gegeven aan de training van de JO15-2. Net op tijd arriveerde ik op Sportpark In de Bandert waar deze avond ondanks de vrieskou nog meerdere teams aan het trainen waren.

De 61-jarige Geert, in het dagelijks leven distributieplanner bij Rockwool, is soms vier avonden per week op het trainingsveld aanwezig. Niet alleen op maandag- en woensdagavond wanneer hij de JO15-2 traint, maar ook – als het werk het toelaat - op dinsdag- en donderdagavond als hij samen met Rob van Broekhoven (SNA) de vrouwen van SNA/MBC’13/EVV vakkundig de voetbalkunsten leert. Tel daarbij op dat de jeugd de wedstrijden op zaterdag speelt en het vrouwenteam op zondag, dan is hij dus vaak zes dagen in de week voor EVV beschikbaar.

Betrokken bij jeugdvoetbal en vrouwenvoetbal

Hoewel het recreatieve teams betreft, waar gezelligheid en spelplezier vaak op de eerste plaats komen, wil nog niet zeggen dat de trainingen dit ook uitstralen. Voor meer informatie hierover kan men bij het vrouwenteam terecht, dat na afloop van de training weleens klaagt over de te harde aanpak.

Betrokkenheid staat bij Geert voorop. Toen het meidenelftal bij EVV afgelopen seizoen te weinig meiden had om zelfstandig door te gaan, was men gedwongen een samenwerking aan te gaan met de vrouwen van SNA (Montfort) en MBC’13 (Maasbracht). Deze samenwerking resulteerde dit seizoen in twee volwaardige vrouwenteams. En omdat er een vacature was voor trainer voor één van de vrouwenteams en Geert het vrouwenvoetbal graag mee wil helpen promoten was de beslissing snel genomen. En tot op de dag van vandaag heeft hij geen spijt van deze beslissing.

Kritische kanttekening(en)

Kritiek heeft Geert ook. Tegenwoordig meldt men zich eerder af voor de trainingen en voor de wedstrijden. Dat was een aantal jaren geleden anders. Hij wijt dit aan het feit dat de jongeren teveel afwisseling hebben en hij zal er alles aan doen om de betrokkenheid van de spelers en de teamspirit te vergroten

Geert hoopt dit vrijwilligerswerk nog lange tijd te kunnen doen. Althans net zo lang zijn slechte knie het toelaat. En dat deze knie hem parten speelt bleek wel toen hij enigszins moeizaam lopend na afloop van dit gesprek naar de parkeerplaats liep.

 

G.L.

21 februari 2018