EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Blik op de jeugd

Nu de "koude" wintermaanden alweer achter ons lijken te liggen, is ook de jeugdcompetitie alweer van start gegaan. Een onderbreking vanwege Carnaval is echter alweer aanstaande dit weekend en voor vele (jeugd)teams ook volgende week zaterdag. Het motto van EVV is plezier en prestatie, competitie wordt natuurlijk altijd in prestatie uitgedrukt en dat kan een verkeerd beeld geven voor wat betreft het plezier. Winnen is echter wel leuker als verliezen, daar staat tegenover dat van een verloren wedstrijd vaak meer geleerd kan worden dan van een gewonnen wedstrijd.

Refererend aan het enthousiasme van de jongste jeugdspelers, kunnen we gelukkig wel vaststellen dat het motto plezier daar goed is waargemaakt.

Hoe heeft de jeugd vanaf de JO13 gepresteerd in de najaarscompetitie en wat zijn/worden de uitdagingen voor de komende seizoenshelft?

De JO13-1 heeft in de 2e klasse heel erg hard moeten werken en uiteindelijk de 9e plek weten te bemachtigen in een poule van 11 teams. Ongetwijfeld hebben de spelers hier veel van geleerd en zullen de resultaten in de voorjaarscompetitie dit dan ook gaan laten zien.

Onze JO13-2 heeft het in de 3e klasse zwaar te verduren gehad, maar zijn desondanks toch nog op een 9e plaats geeindigd. In de huidge competitiehelft komen ze uit in de 4e klasse, hopelijk kunnen ze in deze klasse weer wat puntjes pakken.

De JO13-3, het team van Tom Urlings en Bart Weber, heeft in een poule van 12 eveneens een 9e plek weten te veroveren. Net als de JO13-2 gaat ook dit team, op basis van eerdere resultaten, een klasse lager spelen. Mogelijk krijgen ze hiermee de kans hoger te eindigen en zijn de teams meer aan elkaar gewaagd.

De JO15-1 hadden we oorspronkelijk in de 1ste klasse ingedeeld, echter de KNVB besloot anders. In de 2e klasse heeft dit team uitstekend meegedraaid, met nog 1 wedstrijd te spelen zijn ze met 10 uit 10 gewonnen wedstrijden en 46 voor en 9 tegen op de eerste plek geeindigd. We hebben meermaals geprobeerd de inhaalwedstrijd tegen Sittard JO15-1 te spelen, hetgeen echter niet gelukt is. Zaterdag 15 februari heeft de JO15-1, met enige vertraging, alsnog het kampioenschap gevierd in de kantine bij EVV. De KNVB heeft dit team nu wel ingedeeld in de 1ste klasse, dus de weerstand zal wel iets groter worden.

Trainer John en Geert hebben de JO15-2 naar een 9e plek weten te loodsen in de 3e klasse. Benieuwd wat dit team gaat doen in de 4e klasse?

Eindelijk een team dat niet is geeindigd op de 9e plaats in hun poule in de 4e klasse, de JO15-3 wist plaats 7 te bereiken in een poule van 12. Het team van Theo en Danny komt nu uit in de 5e klasse.

De JO17-1 heeft het prima gedaan in de Hoofdklasse. Ze hebben de hele competitie bovenin meegedraaid en alleen van de uiteindelijke kampioen Scharn JO17-1 verloren. Een heel mooi resultaat jongens en natuurlijk ook trainers Stefan en Wesley. Inmiddels weten we dat de voorjaarscompetitie iets moeizamer verloopt, komop jongens jullie kunnen stuk voor stuk voetballen maar moeten er wel in geloven.

Robert van der Weert en zijn team zijn kampioen geworden in de Hoofdklasse met 11 uit 11 gewonnen wedstrijden en een doelsaldo van 64 voor en 11 tegen. Inmiddels weten we dat ook de eerste 3 wedstrijden in de nieuwe competitie winnend afgesloten zijn.

De JO19-2 speelde in de 3e klasse en heeft de 10 plaats bereikt in een poule van 11. Een vertekend beeld, want in deze poule zijn heel wat wedstrijden niet gespeeld om allerlei (onduidelijke ) redenen.

Hoe het ook was, resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. We zullen zien hoe de teams zich verder gaan ontwikkelen.