EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Deel 6 :EVV plaatst zich voor de Topklasse.

Vandaag gaan we in de serie Terug in Tijd naar het seizoen 2009-2010.

Wat er aan vooraf ging:

De KNVB had ruimschoots voor het seizoen 2009-2010 haar plannen bekend gemaakt voor een nieuwe opzet in de top van het amateurvoetbal. Boven de zes hoofdklassen (3 zaterdag en 3 zondag) zouden er twee Topklassen komen, een voor de zondagclubs en een voor de zaterdagclubs. De eindstand in het nieuwe seizoen zou bepalend zijn voor de plaatsing in de Topklassen. De bovenste vier ploegen zouden automatisch zijn geplaatst. De nrs. 5 en 6 zouden via de nacompetitie een plekje kunnen bemachtigen.
EVV begon aan haar zesde seizoen in de hoofdklasse. In de vorige vijf edities was men 4e-6e-2e-8e en 3e geworden. De ambitie om bij de bovenste vier te eindigen was dus best wel realistisch.
Trainer Dominique Vergoossen  begon aan zijn 4e seizoen en had wat betreft het spelersmateriaal een prima groep ter beschikking.  Zo had hij in de voorhoede met Roel Schirra, Jeroen Evelein en Kristof Aelbrecht drie gevaarlijke aanvallers. Bovendien was Dirk-Jan Derksen op afroep beschikbaar.

Na een pittige voorbereiding (o.a. tegen Racing Genk (0-6) en Fortuna Sittard (3-3)) startte op 6 september het seizoen met een 3-1 nederlaag tegen Baronie. Na 2 winstpartijen tegen Papendrecht en Meerssen kwam op 26 september SV Venray op bezoek. Tijdens de pauze drong trainer Dominique Vergoossen aan om Venray-aanvaller  Freek Toonen wat feller aan te pakken. Aanvoerder Joep Op den Kamp nam de woorden van zijn trainer wel erg letterlijk en pakte binnen vijf minuten na de rust een rode kaart na een veel te forse overtreding op de Venray-spits. Venray won afgetekend met 1-4.
EVV herstelde zich via winstpartijen tegen OJC en UNA waarna de latere kampioen Gemert met 2-0 te sterk was. Verder bleef EVV voor de winter ongeslagen en bezette men de 4e plaats.
Omdat keeper Jort Berghuis naar Curacao naar vertrok,  werd een nieuwe doelman aangetrokken in de persoon van Michel Vercruysse. Hij bleek een meer dan voortreffelijke vervanger.
Bovendien werd de selectie in de winterstop nog versterkt met de Belgen Dries Verbeemen, Sam Ysebaert , Jimmy Catgiu  en de Duitser Sebastian Tissen. Alle nieuwkomers bleken voltreffers!
Na winst tegen DESK en een remise tegen de Baronie, kreeg EVV twee flinke tikken. In Venray werd met 1-0 verloren en het thuisduel tegen SV Meerssen werd een regelrechte afgang. De ploeg van Roel Coumans was veel te sterk en won afgetekend met 0-4.
Gelukkig pakte EVV de draad weer op en via een gelijkspel in Papendrecht en een 2-0 thuisoverwinning tegen de latere kampioen Gemert bleef men uitzicht houden op rechtstreekse promotie.
In maart begon EVV aan een aantal zenuwslopende duels. Het begon allemaal op paaszaterdag met een thuisduel tegen UNA. Tot de laatste minuut leidde de ploeg uit Veldhoven met 2-4 en leek EVV alles te verspelen. Echter door doelpunten van Joep Op den Kamp en Dries Verbeemen werd toch nog een gelijkspel behaald. Op paasmaandag trok men naar Helmond voor de topper tegen Dijkse Boys. Het was Sam Ysebaert die in de slotminuut de enige treffer scoorde en EVV weer alle uitzicht gaf op de promotie.
Na  een 1-0 zege tegen Oss’20 en verlies in Cuijk (3-1) stonden er nog twee duels op het programma : thuis tegen Dijkse Boys en de afsluiter tegen Schijndel. Het thuisduel tegen Dijkse Boys werd een ware triller. Toen Dijkse Boys in de 2e helft op 2-4 kwam via Maurice Verberne  leek alles verloren. Noud Schoolmeesters scoorde de 3-4 en in de slotminuut was het Roel Schirra die op aangeven van Dirk-Jan Derksen de 4-4 scoorde.  Door het ene punt zou EVV in de slotwedstrijd in Schijndel bij winst promoveren naar de Topklasse.
Zondag 9 mei waren veel  supporters aanwezig in Schijndel en zij zagen een EVV-ploeg die geen moment in de problemen kwam. Voor de pauze scoorden Dries Verbeemen en Jeroen Evelein en toen Roel Schirra na de pauze voor de 3-0 zorgde was de promotie een feit.
Groot feest na afloop in Schijndel en vervolgens in Echt in café Spee. Het feest had voor twee personen nog een vervelend staartje. Sam Ysebaert en fysiotherapeut Ger Scheurs zongen,staande op het buffet, een duet. Maar toen beiden van het buffet donderden, waren de rapen gaar. Beiden werden met de ambulance afgevoerd. Gelukkig viel de schade achteraf mee.
Trainer Dominique Vergoossen kon met opgeheven hoofd afscheid nemen van EVV. Onder zijn opvolger Jan Lauers begon EVV in augustus 2010 aan haar avontuur in de Topklasse.

Selectie EVV :
Jort Berghuis, Michel Vercruysse, Luc Härschnitz, Thomas Janssen, Sebastian Tissen, Tom Zanders, Joost Bosma, Joep Op den Kamp, Dries Verbeemen, Dennis Welters, Boris Ritzen, Noud Schoolmeesters, Jimmy Catgui, Sam Ysebaert, Fabio Sarli, Jeroen Evelein, Kristof Aelbrecht, Roel Schirra, Dirk-Jan Derksen, Soufian Moutawakil, Lazlo Mezaros, Ihab Ahmet, Jan Geebelen, Boyd Stoffels, Kees N’deke.

Trainer : Dominique Vergoossen
Ass. Trainer/fysiotherapeut  : Ger Schreurs
Leiders: Roger Hendriks, Eric Hendriks en Sjaak van Birgelen
Technisch manager : Jos Klingen

 

Op de foto : Vreugde na de 0-2 van Jeroen Evelein in de slotwedstijd tegen Schijndel

Schijndel - EVV : doelpunt Jeroen Evelein

Op de foto : Roel Schirra heeft 0-3 gescoord tegen Schijndel, EVV is zeker van promotie

Op de foto : Na afloop van het duel grote vreugde op het veld. Bovenop de spelersgroep: Michel Vercruysse.

Op de foto : de spelersbus arriveert in Echt.

Op de foto : het zangduo Sam Ysebaert en Ger Schreurs net voor het mis ging.

 

Foto's : Ben Heijman