EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Deel 7 : 2 beslissingsduels tegen MHD

Vandaag gaan we in de serie Terug in de tijd naar halverwege de zestiger jaren van de vorige eeuw. In drie jaar tijd speelde EVV twee keer een beslissingsduel om het kampioenschap. Beide keren was MHD de tegenstander. Een keer won EVV, de 2e keer was het kampioenschap voor de mannen van MHD.

Wat er aan vooraf ging?

Na de oorlog kende EVV een geweldig succesvolle periode . Tussen 1946 en 1950 werd men twee keer kampioen in de 3e klasse.  Men moest in die tijd vervolgens nog promotiewedstrijden spelen om te kunnen promoveren. En dat lukte helaas niet.
Lange tijd handhaafde EVV zich in de 3e klasse. In 1960 degradeerde EVV naar de vierde klasse.

Seizoen 1962-1963.
EVV speelde voor het derde jaar op rij in de 4e klasse. Het seizoen werd een nek aan nek race met MHD (in 2003 gefuseerd met Juliana,nieuwe naam Conventus’03).
Uiteindelijk eindigden beide ploegen met 33 punten uit 22 duels op de 1e plaats(2 puntensysteem).
Een beslissingsduel  was dus noodzakelijk. Het duel werd gespeeld op het Rios-terrein aan de Brugweg. Liefst 4000 (!!) toeschouwers waren getuige van een zeer spannend duel.
In de 1e helft zette Jan Smeets EVV op voorsprong. EVV was de betere ploeg maar de MHD-defensie o.l.v. Ton Houben kon verder onheil voorkomen. Ruststand 1-0
In de 2e helft was het Michel Stassen die tegen de lat schoot. In de rebound scoorde Thei Heijman de 2e treffer voor EVV en leek het kampioenschap een feit. Maar door een tegentreffer van John Wolters werd het toch nog een spannende slotfase. De EVV-defensie o.l.v. Jacq. Cuypers en doelman Wim Claessen hield stand en EVV pakte de titel.
Het feest duurde drie dagen en op de maandag ontvingen de spelers in het clublokaal van tante Netje allemaal een nieuwe fiets (zie foto)

Het eerste elftal speelde dat seizoen inclusief de beslissingswedstrijd in totaal 23 wedstrijden . Hieraan namen deel :
Huub Bongers (23), Jacq. Cuypers (23), Jan de Haan (22), Thijs Hamaekers(22), Wim Claessen (22), Ben Evers (22), Peter Halmans(22), Michel Stassen (21), Thei Heijman(20), Piet van Wegberg (10), Jan Smeets (10), Frans Hulzen (8), Graat Maessen (6), Theike Vossen (6), Fons Stassen(6), Sjors Janssen (4), Wiel Brings (2), Jacq. Linssen (1), Wiel Schmitz(1), Lei Papen (1), Huub Kurvers (1) en Wiel Severins (1). Trainer was Jac. van Ginneken.

 


Helaas was het verblijf in de 3e klasse maar van korte duur. Een jaar later degradeerde EVV weer naar de 4e klasse. Het favoriete EVV (met de nieuwe trainer Math Spanjer) moest in het jaar na de degradatie de titel laten aan Stevensweert.

Seizoen 1965-1966

Echter in het seizoen 1965-1966 deed EVV wel weer volop mee voor het kampioenschap. En wie was de voornaamste concurrent? Inderdaad alweer MHD.
Na een zinderend competitieslot eindigden beide ploegen opnieuw samen op de eerste plaats.

Zaterdag 11-6-1966 was het dan weer zover. Ditmaal waren 3000 toeschouwers afgekomen op het beslissingsduel dat alweer plaats vond op het Rios-terrein aan de Brugweg.
EVV was in de 1e helft de beste ploeg en kwam via Fons Heijman op een 1-0 voorsprong. Ook in de 2e helft was EVV aanvankelijk de betere ploeg. Maar toen Thei Ramakers in de 70e minuut de gelijkmaker scoorde leek de wedstrijd te kantelen. EVV-er Jan Smeets raakte nog de paal.
Acht minuten voor tijd was het weer Thei Ramakers die MHD op 2-1 bracht. Een geweldige windhoos barstte los en vlak voor tijd was het invaller Frans Houben (de latere scheidsrechter) die de eindstand op 3-1 bepaalde.
Een geweldige kater voor EVV. Het zou tot 1974 duren voordat het EVV lukte (via promotiewedstrijden) om weer in de 3e klasse te komen.

Op de foto staande van links naar rechts : Vice-voorzitter Jos Kurvers (de meister), bestuurslid Jos Körvers, elftalleider Gerrit Kilkens, Huub Kurvers, Wiel Severins, Huub Bongers, Graat Maessen, Jacques Kurvers (de schoester), Jan Smeets, Math Bongers, Harrie Meyers, elftalleider Josef Maessen en trainer Math Spanjer.

Zittend van links naar rechts : Math Notermans, Piet van Wegberg, Michel Stassen, Jacq. Cuypers, Pierre Kilkens, Fons Heijman, Ben Evers en Jacq. Linssen.