EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Deel 9 :EVV verslaat Bor. Mönchengladbach

Hoewel oefenduels nooit lang beklijven, is er toch één duel dat de oudere EVV- supporters nog zou heugen. En dat was het duel op 13 juli 2010. EVV ontving in sportpark In de Bandert de Duitse topploeg Borussia Mönchengladbach.
Dankzij met name sponsor Fons Mulders was het gelukt om de vijfvoudig Duits kampioen naar Echt te halen.

Zo’n 2000 toeschouwers waren aanwezig bij de wedstrijd. Borussia trad aan met een aantal prominente spelers zoals de Braziliaanse international Dante en de Belgische topkeeper Logan Bailey.

Twee Nederlanders speelden in die tijd bij Borussia: Roel Brouwers en Marcel Meeuwis.
Ook waren er een aantal jonge Duitse talenten van de partij zoals Marco Reus (momenteel Borussia Dortmund) en Patrick Herrmann (nog steeds actief voor B.M.G) . Op de bank zat een heel talentvolle jonge keeper :  Marc-André ter Stegen, de huidige keeper van Barcelona.
Trainer destijds was oud-international Michael Frontzeck.
EVV, onder leiding van trainer Jan Lauers, kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Dries Verbeemen.  Na een half uur viel de gelijkmaker via een strafschop van Dante.
Tegenvaller voor de Duitsers was het uitvallen van Patrick Herrmann. Hij werd met een zware blessure per brancard weggedragen.
Ruststand 1-1.
Na de pauze had Borussia wel meer balzit en kreeg men ook kansen. Echter  EVV-doelman Ruud Wulms was in bloedvorm.
Acht minuten voor tijd viel de beslissing .Na een corner was het  andermaal Dries Verbeemen die met een prachtige volley de bal onhoudbaar in de kruising schoot.
Voor EVV natuurlijk een geweldige opsteker voor de start van het 1e jaar in de Topklasse.

Van deze wedstrijd zijn filmbeelden die men kan bekijken door op onderstaande link te klikken.

https://youtu.be/5KxCBofO2No