EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Dikverdiende zege EVV tegen UNA

EVV heeft zondagmiddag een prima overwinning behaald tegen kampioenskandidaat UNA. Op de 3-0 overwinning viel niets af te dingen.

UNA - EVV  0 - 3  (0 - 2)

Beide trainers  hadden hun ploeg op enkele plaatsen gewijzigd t.o.v. het laatste duel voor de winterstop. Aan UNA-zijde ontbrak spits Jelle Schijvenaar. Hij was zondagnacht vader geworden. Bij EVV begonnen de gebroeders Gielen op de bank. Zij waren net terug van een reis naar Dubai. Jorick Schilken nam de plaats in van Remco Gielen en kon terugkijken op een prima partij.
Vanaf de aftrap had EVV het beste van het spel.
In de 17e minuut verwachtte iedereen een strafschop toen een UNA-verdediger duidelijk de bal met zijn arm speelde. De verder prima fluitende scheidsrechter Witlox zag er echter geen opzettelijk hands in.
EVV kreeg vervolgens een paar goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Echter, Yannick Derix redde op de inzetten van Siem van Dijck en Jordi Beelen.
De thuisclub werd pas in de 31 minuut voor de eerste keer gevaarlijk. Spits Brian Boogers strandde op Michel Vercruysse.
In de 36e minuut kwam EVV op voorsprong. Een lange bal van Roy Gielen bereikte Siem van Dijck die vrij voor het UNA-doel verscheen en vervolgens de bal bekwaam voorbij Yannick Derix plaatste: 0-1.
Nog voor de pauze kwam EVV op 0-2. Siem van Dijck onderschepte op het middenveld de bal en bediende vervolgens spits Jordi Beelen. Met een droge knal tekende hij voor de 0-2 ruststand.
De 2e helft was amper 30 seconden oud toen EVV eigenlijk op 0-3 had moeten komen. Bob Vankan kwam oog in oog met de UNA-doelman maar die wist het schot van Bob te keren.
Vervolgends zagen de 350 toeschouwers hoe de thuisclub wel een veldoverwicht had maar nauwelijks gevaarlijk werd. En hoe langer het duel duurde, hoe wanhopiger de pogingen werden. In de slotminuut kwam EVV op 0-3. Het waren de twee invallers Omar Ramadani en Lugmane Bezzat die daar voor zorgden. Lugmane Bezzat (sinds vorige week gerechtigd voor EVV), nam de voorzet van Omar goed aan en plaatste de bal heel rustig voorbij Yannick Derix.
Eindstand : 0-3.

Het was de 11e keer dat EVV in Veldhoven speelde. Slechts drie keer wist de thuisclub te winnen. Duidelijk dus dat de UNA-supporters geen goed gevoel hebben bij tegenstander EVV.

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Demen Roumen, Reno Kochanowski, Rick Geenen, Jorick Schilken, Bob Vankan, Roy Gielen, Luc Tinnemans, Shaquille Simmons (82e Omar Ramadani), Siem van Dijck (70e Lugmane Bezzat), Jordi Beelen (86e Aron Gielen).

Foto Bart Tummers. Meer foto's van Bart staan op Instagram.