EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Dubbel verlies EVV in Oostzaan

Nul punten, een flinke knieblessure voor Bob Vankan en een rode kaart voor doelman Michel Vercruysse. Dat waren de feiten na afloop van het duel OFC - EVV. Voorwaar een zondag die men zo snel mogelijk wil vergeten.

OFC - EVV  1 - 0  (0 - 0)

EVV wist op voorhand dat er een zware klus wachtte in Oostzaan. In de vorige twee uitduels tegen OFC leed men kansloze nederlagen.
Zondag leek het in de 1e helft anders te verlopen. Niet dat EVV nu de betere ploeg was. OFC had het meeste balbezit maar kwam niet verder dan een aantal hoge voorzetten die geen enkel probleem waren voor de EVV'ers. Voor de pauze konden we aan beide zijden welgeteld een kans noteren. Aanvoerder Mike Brantjes tikte een lage voorzet naast het doel terwijl aan EVV-zijde Jordi Beelen niet verder kwam dan een afzwaaier toen hij aan de rand van de zestien kon uithalen.
Overigens mag wel worden aangetekend dat het matige spel van de 22 acteurs mede te wijten was aan de strakke wind die dwars over het veld stond.
Ruststand 0-0.
De 2e helft was precies een minuut bezig toen de thuisclub haar eerste corner kreeg. OFC'er Clavin Valies, die hinderlijk voor Michel Vercruysse in de vijf meter stond te ageren, kreeg van de EVV-doelman een zwieper. Tot stomme verbazing van iedereen wees scheidsrechter Hensgens naar de stip. De strafschop werd door Edip Biberoglu benut: 1-0.
Scheidsrechter Hensgens had het even later helemaal verbruid bij EVV toen hij aan de overzijde weigerde de bal op de stip te leggen. Een duw in de rug van de doorgebroken Jordi Beelen werd door de Limburgse scheisrechter weggewuifd.
In de 58e minuut noteerden we de volgende deceptie voor EVV: middenvelder Bob Vankan moest met een flinke knieblessure naar de kant. Eerste prognose wees op een blessure aan de binnenband van de knie.
OFC zakte in en kreeg op de counter enkele goede mogelijkheden. Zo was in de 77e minuut Valies dicht bij de 2-0. Zijn inzet belandde tegen de paal en vervolgens was het Reno Kochanowski die de bal net kon wegtikken voordat Valies de terugspringende bal kon intikken.
In de slotfase gooide EVV alles naar voren maar het kon de fysiek sterke OFC-verdedigers niet meer bedreigen.
Eindstand: 1-0.
Toen Michel Vercruysse na afloop nog een keer verhaal ging halen bij scheidsrechter Hensgens, kreeg hij van de arbiter zijn 2e gele kaart. Rood en volgende week langs de kant.

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Demen Roumen, Reno Kochanowski, Rick Geenen, Jorick Schilken (82e Anass Kiki), Bob Vankan (53e Jeffrey Rijkers), Aron Gielen, Jordi Beelen, Shaquille Simmons, Lugmane Bezzat (68e Bart Dings) en Siem van Dijck.