EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV 2 redt het niet in finale

EVV 2 heeft het zondagmiddag in de bekerfinale voor reserveteams niet gered. Tegenstander Wittenhorst 2 won met 4-2.

EVV 2 was behoorlijk verzwakt: diverse spelers ontbraken vanwege schorsingen en blessures. Daardoor trad de ploeg aan met verschillende spelers van O19 en EVV 5.
Lof voor deze vervangers die allen zeer hard hebben geknokt voor een goed resultaat.

Het was zondagmiddag zeer warm op sportpark De Houwakker in Ospel. In de openingsfase was de eerste kans voor EVV. Het schot van Donne van Heel belandde op de vuisten van de Wittenhorstdoelman.
Vervolgens was het de beurt aan Wittenhorst. Enkele kansen werden niet benut en een keer was het Sil Gussenhoven die een bal net voor de doellijn weghaalde.
In de 29e minuut kwam Wittenhorst op voorspong. De rechtsbuiten verscheen vrij voor het EVV-doel en met een lob liet hij Daan Smeets kansloos: 1-0
Vier minuten voor de pauze verdubbelde Wittenhorst de voorsprong via een afstandsschot.
Ruststand: 2-0
De tweede helft was twee minuten oud toen een Wittenhorstspeler op de solotoer ging en vanuit een moeilijke hoek voor de 3-0 zorgde.
Toen na bijna een uur wedstrijd ook nog de 4-0 viel, leek het duel gespeeld. Donne van Heel dacht daar echter anders over en met twee fraaie doelpunten bracht hij EVV weer terug in de wedstrijd.
De gelegenheidscoaches Tim Verkooijen en Manny Peters stuurden in de slotfase alles naar voren. Daardoor kreeg Wittenhorst veel ruimte. Daan Smeets hield met een aantal goede reddingen EVV overeind.
EVV drong fel aan maar verder dan een aantal corners kwam men niet.
Al met al een verdiende overwinning voor Wittenhorst.
Maar wel ook dikke complimenten voor EVV 2 dat 90 minuten hard werkte voor een positief resultaat.

Na afloop ontvingen beide finalisten een beker en was er voor alle spelers een medaille.