EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV 4 – Linne 3 3-2 (1-2)

EVV 4 buigt in de slotminuten een achterstand om en wint de topper tegen Linne 3 met 3-2! 

Het was bar en boos op Sportpark in de Bandert. Dan hebben we het over de weersomstandigheden waaronder de wedstrijd plaatsvond. De wind maakte het spel er namelijk niet makkelijker op voor beide partijen. De gasten uit Linne hadden de eerste helft de wind mee, wat ook een aantal keren te merken was. Na een corner werd de bal niet voldoende weggewerkt en werd niet voldoende gecommuniceerd, waardoor Linne 3 op voorsprong kwam. Er werd geen druk gezet op de man met de bal en vervolgens lag de bal via het hoofd van een speler van Linne 3 achter Sidney Kelleners. 

EVV 4 herpakte zich en kwam na een goede aanval op gelijke hoogte. Wouter Pielanen bediende Roy Lafar met een afgemeten pass. Roy bleef kalm en schoot de bal in het dak van het doel voor de gelijkmaker. Helaas kon EVV 4 hier niet lang van genieten. Ook de tweede serieuze kans van de gasten was namelijk raak: ook hier sprake van onder andere miscommunicatie. Kevin Wolfs schatte hierdoor een bal verkeerd op waarde, waarna een steekpass achter de verdediging ervoor zorgde dat Sidney Kelleners voor de 2e keer de bal uit het net moest halen.

10 minuten voor rust benadeelde Kevin Wolfs zijn eigen ploeg door een (iets) te late tackle in te zetten, ter hoogte van de helft van de tegenstander. Niet slim oordeelde de hoofdrolspeler zelf na afloop. Aan de thee met een 1-2 achterstand: werk aan de winkel.

In de tweede helft creëerde EVV 4 de nodige kansen, maar hij wilde er maar niet in. In minuut 70 besloten coaches Vergoossen en Soeters dat het tijd was voor een slotoffensief: verdediger eruit, aanvaller erbij. Dit slotoffensief leidde tot de gelijkmaker van Koen Wolfs in de 81e minuut. Koen bekroonde een mooie actie van Lieven Fincken door de bal koeltjes af te ronden. De winnende viel uiteindelijk niet veel later, via Roy Lafar. Op aangeven van Rico Mandos, die inmiddels al bij 17 doelpunten betrokken is, bracht hij iedereen op de bank, tribune en binnen de lijnen in extase.

Tijd rekken het devies, met nog enkele minuten op de klok, moesten Rico Mandos en Mitchell Hendrix gedacht hebben. Het Roermondse blok (geciteerd door de hoofdrolspelers zelf), sprokkelde met kunst en vliegwerk bij de cornervlag de nodige seconden. Niet veel later was het klaar: 3 punten, nog altijd onoverwinnelijk en Herbstmeister!

Zondag de laatste van 2019: Oranje Blauw’ 13 35+1 is dan de tegenstander in de beker.