EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV Echt 2 – GSV’28 2  4-0 (3-0)

EVV behaalt weer 3 punten!

EVV Echt 2 krijgt voor aanvang van deze wedstrijd al een paar tegenvallers te voorduren. Het is kermiszondag zonder kermis in Echt, de muziek op het sportpark stond helaas te hard en moest zachter of zelfs uit en tot slot zorgen de nieuwe maatregelen die gewaarborgd worden door EVV ervoor dat supporters niet het terrein op mogen waardoor de harde kern vandaag niet aanwezig kan zijn. Een thuisduel zonder thuis voordeel vandaag, een groot gemis voor de thuisploeg. Waar tegenvallers zijn, zijn ook meevallers. Een aantal spelers kwamen deze week terug van blessures en schorsingen en konden weer minuten maken.

De goed leidende scheidsrechter gaf het startsignaal en het ging los. Gelijk was duidelijk dat GSV’28 een goed voetballende tegenstander was waarbij niet te licht over gedacht kon worden. In de kleine ruimtes speelde GSV’28 aardig rond, maar dit kon EVV natuurlijk ook. Na een paar Barcelona achtige aanvallen, in hun vroegere periode waarbij het “tiki taka” spel voortdurend voorkwam, creëerde EVV een paar mooie kansen. En uiteindelijk was het wel raak, Yael scoorde en de ban was gebroken, 1-0. Met wind tegen in de eerste helft werden een paar lange ballen volledig de verkeerde kant opgewaaid. Maar de uitstekende verdediging van EVV liet zich hier niet door verrassen, ondanks de wind was de Echtse muur niet te breken. Een paar kleine kansen van GSV’28 werden goed gepakt door de uitstekend spelende keeper Daan, die de hele zondag zeer tevreden was met het behouden van de nul. Daarnaast kwam de defensie amper in groot gevaar terwijl GSV’28 geen slechte ploeg is.

Waar de wind de defensie niet kon verrassen wist de aanval ook wat het te doen stond, geen lange ballen maar over de grond met goed voetbal kansen creëren. En dat deden de Echtenaren ook, een goede aanval met vele tussenstations met Yael als eindstation, 2-0. Een tegenvaller tijdens de wedstrijd was het uitvallen van Sjors met een blessure, hiervoor kwam Yentl binnen de lijnen die een prima wedstrijd speelde. EVV ging door en in de 42e minuut na een goede aanval via de rechtervleugel werd Yael gevloerd in het strafschopgebied. De ongeschreven regel “veroorzaken is niet zelf nemen” werd naast zich neergelegd en Yael legde aan. Helaas kwam de regel wel uit en de keeper pareerde de inzet. Was het niet dat Joppe scherp was en in de rebound de bal het net in schoot, 3-0.

Na de rust was duidelijk dat GSV’28 zich moest herpakken van de late 3-0 in de eerste helft. Ze gingen nog aanvallender spelen maar creëerde niet echt grote kansen meer, op een schot na. Deze werd weer goed uit de hoek getikt door Daan die zo ervoor zorgde zijn doel schoon te houden. EVV Echt kreeg nog meer ruimte en kreeg nog enkele grote kansen. Deze werden gepakt door de goed spelende keeper van GSV’28 (dat mag gezegd worden) waardoor de stand niet veel hoger uitpakte. Het slotakkoord was echter voor Yael, die wist nu wind mee te hebben. Hij zag de keeper te ver voor zijn goal staan en schoot de bal van z’n 25 meter voor de keeper het doel in wat resulteerde in de 4-0.

Volgende week wacht weer een zware tegenstander in Veritas 2. Aanvang 11:30.