EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV Echt 2 verliest derby tegen Susteren 2

Sportclub Susteren 2 - EVV Echt 2
HT 1-0
FT 2-0
Vandaag was het zover, Derby day in de competitie. In en tegen Susteren 2 die nog ongeslagen op de eerste plek staan in de competitie. Vandaag sloot Yorrick Aerts aan van de O23, die tevens een prima wedstrijd speelde.
Voorafgaand was duidelijk dat het geen gemakkelijke middag zou worden, Susteren is namelijk niet alleen ongeslagen, maar heeft tot nu toe ook nog alles gewonnen, alleen kan op Derby day natuurlijk alles gebeuren. In het begin van de wedstrijd was het vooral aftasten. Aan beide kanten werden geen grote kansen gecreëerd maar de bal ging over en weer. Waar de mannen af en toe nog uitbraken via Donné van Heel en Sjors Beckers werd aan de andere kant steeds goed verdedigd en goed opgelet. Uiteindelijk kwam de selectie toch op achterstand. De eerste corner van de wedstrijd was gelijk raak. De standaardsituatie werd van dichtbij binnen gekopt, 1-0. Hierna waren de mannen het even kwijt en kreeg Susteren een paar kansen waar geen enkele van doel trof. De eerste corner van de selectie werd aan de andere kant ook gevaarlijk maar dit schot van Sjors Beckers  kon gestopt worden door de doelman. Met een 1-0 achterstand werd in de rust alles op een rij gezet. We hadden te maken met een sterke tegenstander die voetballend goed was, maar de stand en delen van het spel gaven nog perspectief. Daan Smeets  moest met een blessure wel het veld ruimen, hiervoor kwam Djallo in het veld.
In het begin van de tweede helft begon EVV Echt 2 met een goede organisatie. Af en toe probeerde de mannen druk te zetten waarbij het niet altijd effect had. Een keer met een fatale afloop. Susteren speelde zich voetballend goed onder de druk uit en wist via de snelle buitenspeler door te breken. Djallo, kwam uit zijn goal maar werd omspeeld, waarna de buitenspeler de bal voorgaf op de spits die voor een leeg doel de bal kon binnen tikken, 2-0. De grootste kans in de tweede helft voor de selectie kwam op naam van Jim Peters. Deze schoot een vrije trap goed waarbij de doelman met een goede duik de bal nog net wist te stoppen.

De mannen moeten zich volgende week weer herpakken, dan wacht er een thuiswedstrijd tegen Heer 2. Aanvang is 10:30.

Man van de wedstrijd:  Jim Peters