EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV Echt 2 wint vijfde keer met 1-0.

Na de nederlaag afgelopen week tegen Bekkerveld moest de selectie zondagmorgen weer een overwinning binnen slepen om de Echter kermis goed af te sluiten.


De weergoden stonden ditmaal weer aan onze kant. Een zonnige zondag morgen resulteerde weer in een overwinning. De mannen lijken wel "Mooiweervoetballers". Dan verder met de wedstrijd, een paar spelers keerden terug uit de ziekenboeg en daarnaast sloot vandaag weer Kaj Meuwissen weer aan van de JO19. Van te voren was duidelijk dat het geen makkelijke middag ging worden. Schaesberg 2 heeft namelijk in hun eerste drie wedstrijden al 19 keer gescoord. De Echtse muur wist wat het te doen stond, vanuit een gesloten verdediging aanvallen. In het begin van de wedstrijd was het voor de selectie even zoeken aangezien Schaesberg 2 meer in een 1-5-2-3 systeem speelden. Een paar lange ballen werden in het begin gevaarlijk maar goed weggewerkt door Joeri van de Warenburg en Sil Gussenhoven. Desondanks was Schaesberg haastig op zoek naar een strafschop maar de scheidsrechter had het steeds bij het juiste eind. Door een paar omzettingen van de trainer konden de mannen nu Schaesberg makkelijker tegen houden en begon de tegenstander meer tegen zichzelf te spelen terwijl EVV Echt steeds beter in de wedstrijd kwam. Echter ontbraken de grote kansen. Totdat uit een goede aanval een vrije trap tot stand kwam. Daar stonden de twee vrije trap nemers achter de bal. Waarbij de keeper meer stond opgesteld in de verre hoek schoot Joppe Hover deze slim langs de muur de korte hoek binnen, 1-0. Na deze 1-0 begon EVV alleen maar beter te spelen, wat resulteerde in een aantal uitbraken. Een hiervan kwam bij Donné van Heel en hij was eerder bij de bal dan de keeper en werd neergehaald. Waarbij menig man dacht aan een rode kaart, wegens neerhalen van een doorgebroken speler, dacht de scheidsrechter er hier echter anders over en bestrafte het met geel en kwam Schaesberg goed weg.
In de tweede helft wist de selectie dat we deze voorsprong moesten vast houden en dat Schaesberg druk ging zetten om de gelijkmaker te forceren. Schaesberg was nu van formatie verandert om er meer druk op te krijgen. Waar weinig verandering in kwam was de lange bal die Schaesberg nog altijd speelde aan de bal. Deze waren steeds voor de keeper of voor het blok beton achterin, Sil Gussenhoven.
Schaesberg begon meer te drukken maar kreeg weinig echte kansen nog. Daarentegen kreeg EVV nog een aantal kansen, vooral op de counter, maar zoals het al een aantal wedstrijden gaat werden de kansen niet benut. Hierdoor bleef de ruststand ook de eindstand, 1-0.
Opvallend is wel te noemen dat in de eerste zes officiële wedstrijden telkens de eindstand 1-0 op het scorebord stond. Vijf keer in het voordeel voor EVV Echt en afgelopen week dan een keer voor de tegenstander.

Volgende week wacht een uitwedstrijd naar Hoensbroek tegen FC Hoensbroek 2. Aanvang is 11:00.

Man van de wedstrijd: Sil Gussenhoven