EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV Echt - Groene Ster : geen doelpunten

Zaterdagavond eindigde de Limburgse derby tussen EVV Echt en Groene Ster in een 0-0 gelijkspel. De 550 toeschouwers zagen een duel met heel veel strijd maar ook met weinig doelkansen.

In de eerste helft waren beide ploegen volkomen aan elkaar gewaagd. Groene Ster opende het duel met een paar gevaarlijke voorzetten. EVV Echt zag een inzet van Juul Respen via Groene Ster keeper Mark Vos over het doel verdwijnen.

Ruststand : 0-0

In de 2e helft aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. Na een uur wedstrijd kreeg Groene Ster binnen een minuut twee goede mogelijkheden. Eerst was het Chefrino Eind die vrij kon uithalen. Michel Vercruysse had geen enkele moeite met zijn inzet. Even later moest hij wel vol aan de bak toen invaller Amin Elalji vrij voor hem verscheen. Met een prima redding behoedde Michel zijn ploeg voor een achterstand.
In de slotfase zochten beide ploegen de winst. EVV Echt dacht op voorsprong te komen toen Rick Geenen met een kopbal doel trof. (zie foto)
Grensrechter Ramcharan had echter buitenspel geconstateerd. Bij Groene Ster dacht men aan een strafschop na een vermeende handsbal. Scheidsrechter Max Kok wuifde de protesten resoluut weg. Overigens floot de Maastrichtenaar een prima wedstrijd. Hij liet veel toe en hoefde geen enkele kaart te trekken. 
In de blessuretijd kregen beide teams nog een corner maar het bleef uiteindelijk 0-0.

Opstelling EVV Echt : Michel Vercruysse, Remco Gielen, Rick Geenen (A),  Manny Peters, Quinn Devoi (76e Koen Verheij), Aron Gielen, Luc Tinnemans, Jeffrey Rijkers ( 73e Björn Stassen), Jordi Beelen, Jules Respen en Stijn Keulen.

Arbitrale trio : Max Kok , Soerish Ramcharan en Richi Franken

Toeschouwers : 550

Gele - rode kaarten : -

Foto : Herman Lubsen

 

 

 

Verslag van het duel op de site van Groene Ster 

 

GROENE STER VERZUIMT TE SCOREN IN DOELPUNTLOZE LIMBURGSE DERBY

De eerste Limburgse derby in de Derde Divisie Zondag tussen EVV en Groene Ster van seizoen 2021-2022 eindigde afgelopen zaterdagavond zonder winnaar en zonder treffers. In Echt vergat Groene Ster om de spaarzame kansen te verzilveren en de mogelijkheid om na twee nederlagen op vreemde bodem (OSS’20 en Hollandia) weer eens met de volle buit in een uitduel van het veld te stappen: 0-0.

Na een vrij weekend kende Groene Ster voorafgaand aan de derbystrijd enkele personele problemen, waardoor hoofdtrainer Maurice Verbunt niet kon terugvallen op zijn vaste basiself van de laatste weken. Verdedigers Danny Stassar en Julien Clout ontbraken, waardoor Joris de Kleijn en Yoëll Henssen hun opwachting mochten maken in de beginformatie. Groene Ster startte in de eerste helft met het balbezit en ging op zoek naar openingen. Het eerste gevaar kwam van de groen-witten met schotpogingen van Yoëll Henssen (gekraakt schot) en Chefrino Eind (zijnet). Na een kwartier kreeg Groene Ster een tegenvaller te verwerken met het uitvallen van Safouane Ahidar. De creatieve flankaanvaller moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door de net van een blessure teruggekeerde Amin Elalji. Het duel EVV – Groene Ster was ook een treffen tussen twee speelstijlen, waarbij het voor Groene Ster zaak was om secuur om te gaan met balbezit, gezien het tactische plan van de gastheren om vanuit een gesloten organisatie de omschakeling te gebruiken als voornaamste wapen. Met de enige spits Juul Respen (ex-Helmond Sport) aan het front dook EVV na een half uur voor het eerst op in het strafschopgebied van Groene Ster. Doelman Mark Voss redde echter bekwaam op de inzet van Respen. Met een brilstand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na de kantwisseling kende Groene Ster een fase met aanvallende druk met een aantal goede mogelijkheden op de openingstreffer. Na een goede actie van Chefrino Eind miste zijn schot venijn om EVV-goalie Michel Vercruysse te verontrusten. Enkele minuten later zag Amin Elalji de vrije ruimte, maar diens poging werd wederom onschadelijk gemaakt door de 41-jarige Belgische EVV-doelman. Verder ontbeerde Groene Ster bij een aantal aanvallen ietwat geluk, nadat Bryan Simons net te laat kwam inglijden op een voorzet van Yoëll Henssen en laatstgenoemde zijn schotpoging gekraakt zag worden in een vol strafschopgebied na voorbereidend werk van Amin Elalji. Aan de andere kant hoefde Groene Ster-doelman Mark Voss slechts eenmaal in actie te komen door de bal bij een vanwege buitenspel afgekeurd doelpunt van Rick Geenen uit het net te halen. EVV, dat weinig scoort en weinig doelpunten tegen krijgt, kreeg verder geen noemenswaardige kansen met een aan Groene Ster-zijde goed voor de dag komend centraal duo Dennis Petit en Joris de Kleijn. In de eindfase kregen beide ploegen nog een hoekschop, maar doelpunten bleven uit in deze meer spannende dan goede Limburgse ontmoeting welke, ondanks een schermutseling tussen assistent-scheidsrechter Soerish Ramcharan en EVV-trainer Leo Beckers in de eerste helft, zonder kaarten soeverein werd geleid door arbiter Max Kok uit Maastricht.