EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV Echt O19 - NWC O19 4 - 1

Vandaag woensdag 25 augustuskregen we NWC Asten op bezoek. Een tegenstander uit onze eigen competitie.

 

Een mooi moment om te kijken waar we staan na drie weken trainen. De opdracht was om meer intiatief te nemen en zelf te voetballen in plaats van tegenhouden of alleen de lange bal te hanteren.

NWC daarintegen was net begonnen met de voorbereiding en had nog niet alle spelers tot hun beschikking. Een tegenstander om rekening mee te houden als zij op volle oorlogssterkte zijn.

De wedstrijd startte leuk met aan beide kanten meteen een grote kans. Daarna trok EVV Echt de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Dit zorgde voor een legio aan kansen waarvan er uiteindelijk maar twee resulteerde in een doelpunt. Peter kon van dichtbij intikken en Zinedine kon mooi afronden naar een goede aanval. In de loop van de eerste helft zwakte het offensief af. Mede door een minder goede veldbezetting waarbij spelers te veel uit positie liepen.

In de rust werd hierover gesproken en gelukkig zag je dit in de tweede helft veel beter gaan. (leuk feitje: EVV Echt startte de tweede helft met 12 spelers, foutje bedankt)

De tweede helft was net gestart toen EVV Echt op een 3-1 voorsprong kwam door een doelpunt van Juul. EVV Echt bleef de bovenliggende partij en drukte dit uit met nog een doelpunt van Zinedine. NWC begon hierna iets meer van zich af te bijten en naar wat slordigheden van EVV kant werd er mooi afgerond door NWC 4-1. Dit was tevens de eindstand.

Met vlagen zagen we een goed voetballend EVV Echt. Dit was ook de opdracht van vandaag en dan is het leuk om te zien dat dit er deels uitkomt. Ook zagen we nog veel aandachtspunten om beter te worden. Opengedraaid staan, positie spel, handelingssnelheid en balsnelheid, allemaal zaken die beter kunnen en moeten. Daar zullen we de komende weken op blijven trainen, zodat we wedstrijden voetballend kunnen gaan domineren. Hopelijk zien we dit komende zaterdag al terug in de volgende oefenwedstrijd.

Zaterdag 28 augustus 18.00 uur Sportclub Irene O19 - EVV Echt O19