EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV Echt O19 – Roda JC 018 1-6

Begin augustus startte de voorbereiding van EVV Echt O19.

Een onder19 met behoorlijk veel nieuwe gezichten, waaronder ook de trainer Maurice van der Wey. We gebruikten de eerste trainingen dan ook om aan elkaar te wennen. Het was goed om te zien dat iedereen zich snel op zijn gemak voelden en dat er een goede sfeer in de groep ontstond.

Na een voorbereiding van dik twee weken stond de eerste oefenwijdstrijd voor de onder19 op het programma. En om het niet te gemakkelijk te maken startten we met een oefenwedstrijd tegen Roda JC onder18. Een voordeel, je weet meteen waar je staat!

De wedstrijd startte om 20.00 uur en beide teams begonnen aftastend. Het was EVV Echt dat hoog druk probeerde te zetten en Roda JC dat wat meer afwachtte. Na 10 minuten kwam Roda JC wat meer uit hun verdediging en namen zij steeds meer de wedstrijd over. Toch ontstond er met vlagen een gelijk opgaande wedstrijd.

De momenten dat EVV Echt geconcentreerd, met goed positie spel speelde konden ze Roda JC goed volgen en zelfs kansjes creeren, maar op de momenten dat dit verslapte zag je meteen de kracht van Roda JC. Met solide spel konden zij de wedstrijd dan overnemen en dit ook in doelpunten uitdrukken. Rustand was dan ook 1-3. Voor EVV scoorde Bram de 1-3 uit een strafschop.

In de tweede heflt was het hetzelfde beeld en ook nu kon Roda JC hun overwichtin doelpunten uitdrukken waardoor de eindstand van 1-6 op het scorenbord kwam.

Al met al een heel leerzame avond waarin we zagen dat de mannen van EVV Echt O19 potentie hebben om goed te voetballen als de puntjes op de “i” gaan komen. Belangrijk is dat we de goede fases verder gaan uitbreiden gedurende de wedstrijd en dat de mindere fases korter worden. Wat dat betreft is er voldoende om voor te trainen en heeft Maurice van der Wey alle vertrouwen in deze groep. Dat moet ook want de volgende uitdaging staat al weer te wachten.

Zaterdag 21 augustus  spelen de mannen uit tegen UNA O19 (Veldhoven 1ste divisie). Aanvang 15.00u