EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV Echt O19 –SC Susteren O19 3-0

Nadat we donderdag  2 september een prima oefenduel gespeeld hadden tegen Wittenhorst O19 (3de divisie) : uitslag 3-2 winst voor EVV Echt O19, hadden we zaterdag 4 september onze eerste officiele wedstrijd. Op het programma stond het bekerduel tegen SC Susteren O19.

Vooraf werd er veel gesproken over deze wedstrijd, omdat het een regelrechte derby is. Helaas kan ik nu al vertellen dat het nooit een echte derby werd. Daarvoor was Susteren nog te kort in de voorbereiding en EVV Echt niet scherp genoeg.

EVV Echt startte de wedstrijd slordig. De wil en urgentie om elke bal goed te spelen en elk duel te winnen was er niet. Toch was het EVV Echt dat het betere voetbal liet zien, maar dat resulteerde niet meteen in kansen. Susteren liet zich ver op eigenhelft terugzakken en probeerde met counters gevaarlijk te zijn. In de loop van de eerste helft werd EVV Echt steeds sterker en ook iets minder slordig. Dit resulteerde in twee doelpunten, Bram en Peter waren de makers.

Na de pauze kwam EVV Echt sterk uit de startblokken. Binnen een paar minuten kon Zinedine de 3-0 maken. Of het aan het weer lag, de tegenstander, aan ons zelf of aan alle drie de oorzaken weet ik niet, maar de wedstrijd werd nooit meer sprankelend. EVV Echt bleef de bovenliggende partij, maar kon niet echt doordrukken en Susteren was vooral bezig met tegenhouden, wat hun overigens goed afging.

Al met al een verdiende overwinning, maar niet de meest leuke wedstrijd voor de toeschouwers en dat is toch iets waarbij je in een derby op hoopt.

Zaterdag 11 september 16.00 uur EVV Echt O19 – IVO Velden O19 (oefenwedstrijd)