EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV Echt O23 - SV Venray O23 1-1

Het venijn tegen de Noord Limburgers zat hem in de staart ! De O23 blijft na het 1-1 gelijkspel ongeslagen en gaat nu twee zware affiches tegemoet. 

De krachtsverhoudingen in de brede middenmoot zijn minimaal en ook zaterdag bleek het niet anders. De eerste helft was voor EVV en na rust domineerden de gasten.

De eerste helft had onze O23 beter met de kansen moeten omspringen om met een ruimere marge te kunnen rusten. Na wat aftasten waren het vooral Burak en Sabri die steeds gevaarlijker werden. Hun voorbereidend werk wist Marcos net niet af te maken. Aan de andere kant werd een inzet van Venray door Thijs van de lijn gehaald. Na 20 minuten voetballen was er een steekbal van Remco die Burak vrij voor de keeper zette. De 1-0 was op dat moment ook verdiend .
Daarna ontspon zich een open wedstrijd waarbij vooral te gehaast handelen en slordigheid in de eindfase een grotere voorsprong voorkwam.
 
Na de rust was er wel veel bereidheid om voor elkaar te werken, maar zakte het team weg. Venray kwam steeds beter in haar doen en na enkele wissels werd er gekozen om de 1-0 voorsprong te verdedigen. Venray drukte en drukte, kreeg enkele kansen en het was wachten op de gelijkmaker. Door de ruimte die Venray liet kreeg EVV echter op de counter zeker haar mogelijkheden. 
Het werd een spannende eindfase tot de cruciale laatste minuut. Het was Novah die goed omschakelde. Samen met Remco en Appie drong hij de 16 meter van Venray binnen en met enkel nog de doelman en een verdediger in het vijfmetergebied zou dit de 2-0 moeten betekenen. Wat toen gebeurde is echter voer voor psychologen,maar feit is dat het balletje niet in het doel belandde.
In de tegenstoot dribbelde een speler van Venray door een bos van spelers, zocht de flank en de teruggetrokken bal werd binnengeschoten.
Uiteindelijk zeer jammer dat dit gebeurde, maar een gelijkspel was voor de neutrale toeschouwer van dit spannende duel een terechte uitslag.
Het heeft de eerste maand een paar keer meegezeten voor onze O23 met een onverwachte  2e plek op de ranglijst. Nu voelden we de frustratie zelf eens van een tegenslag. Toch werd er weer een punt gepakt en om in deze 2e Divisie te handhaven is elk punt belangrijk! Bovendien hebben door afwezigheid van enkele basiskrachten nu ook andere spelers wat meer speeltijd gehad en kunnen wennen aan deze vooralsnog interessante competitie.
 
Volgende week de uitwedstrijd naar Tweede Divisieclub Kozakken Boys waar ons een tegenstander van het formaat Dongen staat te wachten. Een mooie uitdaging !