EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV Echt O23 fors onderuit tegen MVV O21

Dinsdagavond werd er onder de Maastrichtse lampen in stadion de Geusselt een oefenwedstrijd gespeeld door een Echter team dat samengesteld was uit spelers van de opleidingsteams en reserves van het eerste. 

En sterk MVV wist het eerste half uur telkens genadeloos toe te slaan tegen een veel te slap acterend EVV. Overal waren de blauwwitten een stap te laat en werd het een trainingspartijtje voor de gastheren die er lustig op los combineerden.  Elke aanval belandde in het netje. Een handvol treffers voor de maastrichtenaren konden we toen al op het scorebord teruglezen. Frustrerend om te zien dat er drie keer op identieke wijze een doelpunt werd gemaakt doordat men de verdediging vaak in een ondertalsituatie liet komen. Op een uitzondering daargelaten, haalde iedereen een onvoldoende .

 
Zo slecht als de eerste helft was, zo veel beter was de tweede. Met veel meer beleving en een betere veldbezetting werd getracht om het de thuisploeg lastig te maken en dat lukte zeker. Het viertal nieuwe spelers aan Echter kant brachten nieuw elan en de rest pikte dit goed op.Het enige verwijt dat EVV zich kon maken,was dat het zichzelf niet beloonde met een doelpunt, want de kansen waren er zeker. Toen na een uur spelen MVV ging wisselen kwam de wedstrijd volledig in evenwicht. Het spelbeeld golfde nu op en neer.Het was Stijn Keulen die ook de de eerste helft van zich liet spreken,  die de aanval een aantal keren goed opzette, maar net geen doel wist te treffen. Uiteindelijk was er aan het eind een strafschop die de 7-0 eindstand op het bord bracht.
 
Resume: Een beschamend eerste helft waar  het sterke MVV gretig gebruik van maakte en een tweede helft die veel goed maakte. De les zal zeker zijn dat er energie nodig is om tegen wie dan ook te presteren. Na de corona onderbreking zal er nog eens tegen elkaar geoefend worden. Dan zullen de jongens moeten bewijzen dat ze veel beter kunnen.
 
Vooralsnog ligt alles stop. We hopen dat het niet te lang gaat duren om weer op het gras te kunnen staan.