EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV Echt O23 wint bij koploper : 0-5

Zaterdagmiddag stond de topper in de 2e divisie O23 op het programma tussen de koploper Nuenen O23 (16 punten) en de nummer drie  EVV Echt O23 (13 punten). Een belangrijkduel waarbij EVV Echt gebrand was om het verschil van drie punten weg te werken.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisclub> Met veel balbezit en redelijk positiespel dwongen zij EVV Echt ver naar achter. Maar mede dankzij een uitstekende keeper Tijn Becker wist EVV Echt de nul te houden. EVV Echt scoorde zelfs als eerste : na een lange bal van Tim Bakker wist Sten Kochanowski te profiteren van slordigheid in de Nuenenachterhoede : 0-1.
De wedstrijd ging vervolgens gelijk op, de ploegen hielden elkaar in balans. Maar het was toch EVV Echt dat sterker en sterker werd en dan ook de 2e goal scoorde : een ingooi van Puck Langeveld werd door Sten Kochanowski verlengd en daarna nogmaals knap doorgegeven door Burak Yilmaz en uiteindelijk binnengeschoten door Novah van der Schouw. 
Met een 0-2 voorsprong ging EVV Echt de rust in. Maar duidelijk was wel dat de wedstrijd nog zeker niet was gespeeld.

In de 2e helft hadden de gastheren het nog moeilijker dan in de 1e helft en creëerden steeds minder. En kwamen ze al eens tot een mogelijkheid dan was daar altijd nog EVV-doelman Tijn Becker.
Na een paar zeer dreigende momenten voor het EVV-doel was het Daan Duut die na een goede counter de bevrijdende 0-3 scoorde. Sten Kochanowski zorgde vervolgens met een knappe goal voor de 0-4 en het was uiteindelijk Novah van der Schouw die na een prachtige solo vanaf de cornervlag voor de 0-5 eindstand zorgde.

Een belangrijke en sterke overwinning voor het team van Robert van der Weert die volgende week de positieve lijn wil doorzetten in het thuisduel tegen Orion O23 . Aanvang : 15.30u

Foto : Herman Lubsen