EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV Echt in 2e helft  onderuit : 3-0

EVV Echt heeft zondagmiddag in Utrecht geen potten kunnen breken. Na een 0-0 ruststand ging de ploeg van Leo Beckers in de 2e helft flink onderuit.

EVV Echt startte met dezelfde basis als vorige week tegen Quick. In de 1e helft hield EVV Echt prima stand. Verdedigend stond het goed waarbij de thuisclub duidelijk moeite had om een bres te slaan in de EVV achterhoede. Eén dikke kans kreeg de thuisclub : in de 21e minuut was het verdediger Niek Hoogveld die met een kopbal Michel Vercruysse tot een prima redding dwong.

Aanvallend was  EVV Echt in de eerste helft onmachtig. Er viel geen enkele kans te noteren.
Ruststand : 0-0
De 2e helft was amper 2 minuten oud toen de thuisclub toesloeg. Na een afgeslagen corner viel de bal voor de voeten van David Shanon Carmelia. Van dichtbij knalde de international van Curaçao zijn ploeg op voorsprong : 1-0
Vijf minuten later kreeg EVV Echt haar enige echte mogelijkheid. Na een corner kon Manny Peters vanaf 10 meter vrij uithalen. Zijn schot verdween hoog over het doel.
Toen Björn Stassen in de 56e minuut met een blessure naar de kant moest, ging Manny naar de spitspositie en nam Reno Kochanowski de plek in naast Rick Geenen.
Nadat Herculestopscoorder Tyrone Fonville (reeds 9 treffers) in de 63e minuut een dikke kans onbenut liet, was het in de 70e minuut wel raak. Michel Vercruysse redde eerst nog prima op een inzet van Steff van Rooijen maar was vervolgens kansloos op het schot van Tim Pieters : 2-0
Tien minuten voor tijd zagen we nog een geweldige actie van Herculesspeler Lars Vermeulen die opkomend vanaf de linkerkant vier EVV-ers inclusief Michel Vercruysse het bos in stuurde en zeer fraai de 3e treffer scoorde.
In de laatste 10 minuten speelde de thuisclub het duel rustig uit, EVV Echt was niet in staat om nog een vuist te maken.
Resumé : na een redelijke 1e helft kreeg EVV Echt in de 2e helft voetballes. Hercules was gewoonweg een maat te groot voor de blauwwitten.

Opstelling EVV Echt : Michel Vercruysse, Remco Gielen, Manny Peters, Rick Geenen (A), Aron Gielen (79e Quinn Devoi),Luc Tinnemans, Stijn Keulen (79e Koen Verheij), Jordi Beelen (Aziz Khalouta), Juul Respen ( 68e Cedric Mertens), Björn Stassen (56e Reno Kochanowski).

Arbitrale trio : Thom Winkel, Azeddine Atahari en Tuncay Balta

Gele kaarten : Nathan Bijl (Hercules)

Aantal toeschouwers : 200

Foto : Herman Lubsen

 

Verslag van het duel Hercules - EVV Echt op de site van Hercules :

Hercules boekt verdiende overwinning op EVV Echt

De degelijke defensie van E.V.V. stond zondagmiddag weer traditiegetrouw als een huis de aanvallen van Hercules tegen te houden. Hercules had in de eerste helft moeite om deze hechte “muur” te slechten. Het probeerde via de zijkanten en met de nodige positie wisselingen de Limburgers kapot te spelen echter dat leverde slechts een handvol kansen op om de score te openen. Een inzet van aanvoerder, Niek Hoogveld werd door de geroutineerde keeper, Michel Vercruysse uit de hoek geranseld. Ook een prima opgezette combinatie tussen Omar el Ghazouani en Steff van Rooijen kon net niet in een doelpunt omgezet worden, net als en solo actie van Lars Vermeulen die op volle snelheid de controle over de bal verloor en zijn inzet net naast de goal zal gaan. E.V.V. liet aanvallend niets zien en Hercules doelman, Fons Mulder had het met twee eenvoudige vangballetjes een zeer rustige eerste helft. Rust: 0-0.

Na rust een fel startend Hercules dat in de 47-ste minuut op voorsprong kwam. Een strak aangesneden prima corner van Rogier Benschop wordt van dichtbij afgerond door een attente Shanon Carmelia, 1-0. De voorsprong gaf Hercules meer vertrouwen en zorgde ervoor dat E.V.V. de defensieve stellingen wat meer zou verlaten. Kort na de goal kwam dan ook het enige gevaarlijke moment voor de Hercules goal toen E.V.V. verdediger, Manny Peters naar de aanval was gedirigeerd en uit een scrimmage in goede schiet positie de bal hoog over schoot. Verder was het Hercules dat het heft in handen had en via een mooie aanval door de ingevallen Tim Pieters de tweede goal liet aantekenen, 2-0. In de 77-ste minuut werd de eindstand bereikt toen de opgekomen Lars Vermeulen, na goed combinatiespel werd aangespeeld en het 16 – meter gebied inliep, waar hij op onnavolgbare “Zlatan”-achtige wijze 4 E.V.V. spelers en keeper, Vercruysse “het bos instuurde “en de 3-0 scoorde. Een fantastische goal!

Hercules tankte vertrouwen, heeft een brede kwalitatief goede selectie én bereid zich deze week voor op volgende week wanneer de inhaal thuiswedstrijd tegen GVV Unitas uit Gorinchem op het programma staat. Een goed voetballende ploeg waar Hercules ook weer “volle bak” zal moeten geven.