EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV Echt kansloos in 1e thuisduel

Zondagmiddag speelde EVV Echt haar 1e thuisduel tegen Blauw Geel'38/Jumbo. Het werd een kansloze 2-4 nederlaag tegen de ploeg uit Veghel.

Na de uitoverwinning van vorige week tegen HSC'21 wilde EVV Echt natuurlijk ook in het 2e duel drie punten bijschrijven. Echter vanaf de aftrap was het Blauw Geel'38/Jumbo dat de toon zette.
Via hun razendsnelle aanvallers werd de EVV-achterhoede keer op keer uitgespeeld. Een geluk voor de blauwwitten was dat Blauw Geel daar aanvankelijk geen munt uit sloeg. Diverse gevaarlijke lage voorzetten werden niet afgerond. Daarbij had  EVV-doelman Michel Vercruysse nog een aantal goede reddingen in huis.
Maar een doelpunt kon zo natuurlijk niet uitblijven. In de 33e minuut viel die openingstreffer dan ook. Het was Tijn Bosch die voor de 1-0 zorgde. Twee minuten later was het alweer raak. Nu was het Vince Duits de de bal voorbij Michel Vercruysse plaatste.
EVV Echt kon blij zijn dat het tot de pauze bij een 0-2 achterstand bleef. Toch was EVV Echt in de slotfase dicht bij de aansluitingstreffer : een voorzet van Jordi Beelen kwam via de binnenkant van de paal weer uit het doel.
Ruststand : 0-2.
Trainer Leo Beckers (hij riep al na 10 minuten dat een aantal spelers wakker moesten worden), zal in het kleedloklaal wel het nodige hebben gezegd. Daarbij greep hij ook rigoureus in. Liefst vier nieuwe spelers (Roy en Aron Gielen, Stijn Keulen en Thijs Verhagen) begonnen aan de 2e helft.
Die 2e helft kende voor EVV Echt een geweldige opening. Binnen vier minuten was het Juul Respen die twee keer scoorde en daarmee de stand weer in evenwicht bracht. (op de foto van Herman Lubsen zien we de 2e treffer).
Wie gedacht had dat EVV Echt zou kunnen doordrukken, kwam bedrogen uit. De gasten herstelden zich heel snel van de tegentreffers en in de 51e minuut was het al bijna 2-3. Gelukkig kon aanvoerder Manny Peters nog op de doellijn redding brengen. Twee minuiten later strandde Vince Duits op Michel Vercruysse.
Nadat Duits rond het uur twee dikke kansen had laten liggen, was het via diezelfde Duits in de 63e minuut wel raak. (2-3).
EVV Echt probeerde nog een vuist te maken maar door knullige fouten kregen de gasten steeds weer de kans om de voorsprong te vergroten. Nu bleef het tot de 84e minuut nog spannend. Toen zorgde Ben van den Nieuwenhof voor de 2-4 en was de wedstrijd gespeeld.
Uitslag : 2-4
Resumé : Blauw Geel'38/Jumbo liet in Echt een voortreffelijke indruk achter en had eigenlijk nog een veel grotere overwinning kunnen behalen. EVV Echt had vandaag te veel spelers die niet thuisgaven.

Opstelling EVV Echt : Michel Vercruysse, Koen Verheij, Reno Kochanowski (46e Thijs Verhagen), Manny Peters (A), Jeffrey Rijkers, Luc Tinnemans (46e Aron Gielen), Boris Gehlen (46e Roy Gielen) Jordi Beelen (46e Stijn Keulen), Björn Stassen, Aziz Khalouta (80e Novah van der Schouw) en Juul Respen.

Scoreverloop : 33e 1-0 Tijn Bosch 1-0. 35e 2-0 Vince Duits. 46e Juul Respen 1-2. 49e Juul Respen 2-2. 63e 2-3 Vince Duits. 84e 2-4 Ben van den Nieuwenhof.

Kaarten : geen

Scheidrechter : L. Cairo.  Assistenten : C. van der Hul en E. Senal.

Foto : Herman Lubsen.