EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV Echt komt goed weg met gelijkspel.

Tegenstrijdige gevoelens bij EVV Echt na afloop van het duel tegen DEM. De gelijkmaker incasseren in de 92e minuut is natuurlijk zuur. Maar gezien het spelbeeld kon EVV Echt de handen dichtknijpen met de remise.

EVV-trainer Leo Beckers had t.o.v. het duel tegen Hollandia zijn ploeg op een plek gewijzigd. Stijn Keulen bleef met een hamstringblessure aan de kant en werd vervangen door Jordi Beelen.

In de eerste 20 minuten viel er weinig te noteren. Beide ploegen gingen heel voorzichtig te werk en de twee keepers hoefden dan ook niet in actie te komen. Vervolgens waren het de gasten die dichtbij de openingstreffer waren. Een lob van Ugur Kaya verdween naast het doel en een uithaal van Nino Klaver belandde tegen de lat. EVV Echt kon daar weinig tegenover zetten en het duurde tot de laatste minuut voor de pauze voordat de blauwwitten gevaarlijk konden worden. Een voorzet van Juul Respen werd door een DEM-verdediger gemist. Maar  Aziz Khalouta schrok wellicht van de misser en raakte de bal helemaal verkeerd.
Ruststand : 0-0
In de 2e helft was het voornamelijk DEM dat de toon zette. Diverse goede mogelijkheden werden door o.a. Anthony van Dongen niet benut en het was eigenlijk wachten op de voorsprong van de gasten. Echter in de 74e minuut werd Bjorn Stassen door een DEM-verdediger aangetikt binnen de zestien. De prima fluitende scheidsrechter van Zuilichem wees terecht naar de stip. Het was Juul Respen die DEM-doelman Swen Verswijveren kansloos liet : 1-0. 
DEM zette nog een tandje bij maar EVV Echt bleef (soms met kunst en vliegwerk) overeind. Tot de 92e minuut. Een lage voorzet van invaller Timo Wolters werd door Richie Owusu-ansah binnengetikt. Volgens scheidsrechter Van Zuilichem was het echter EVV-verdediger Remco Gielen die de bal het laatst beroerde.
Het bleef uiteindelijk 1-1.
EVV-trainer Leo Beckers was na afloop teleurgesteld ."Het is natuurlijk niet leuk om in blessuretijd 2 punten te verspelen. Maar gezien het spelbeeld kunnen we alleen maar blij zijn dat we een punt aan dit duel overhouden. We speelden een heel slechte wedstrijd !!"

Opstelling EVV Echt : Michel Vercruysse, Koen Verheij (46e Remco Gielen), Jeffrey Rijkers, Manny Peters, Quinn Devoi ( 72e Reno Kochanowski), Aron Gielen (A), Luc Tinnemans, Jordi Beelen (72e Roy Gielen), Aziz Khalouta (72e Boris Gehlen), Juul Respen en Björn Stassen.

Scoreverloop :

75e : 1-0  Juul Respen (strafschop)

90e +2 : 1-1 Remco Gielen (eigen doelpunt)

Gele kaarten :

EVV Echt : Quinn Devoi

DEM : Jeroen Schavemaker, Richie Owusu-absah en Kick de Goede.

Foto's : Herman Lubsen.

 

 

 

 

Verslag in Noordhollands Dagblad :

 

 

Voor de spelers en begeleiders van DEM was het ondanks het late gelijkspel tegen EVV geen leuke bustocht terug uit het Limburgse Echt. De Beverwijkers kregen meer dan tien mogelijkheden, maar er ging er maar eentje in.

„Dat is misschien het enige positieve aan deze wedstrijd. We hebben heel veel kansen gecreëerd - ik heb er twaalf geteld - maar we scoren gewoon te weinig”, zei trainer Kiri Kalaitzis. „Hetzelfde probleem hadden we eerder ook al in de wedstrijden tegen Hoogland en Dongen. Met een punt schieten we niet zo heel veel op.”

Maar het had ook erger kunnen zijn. Dankzij Richie Owusu-ansah kon DEM alsnog gelijkspelen, want anders hadden de Beverwijkers met niks bij EVV vandaan gereden. „Leden van de thuisploeg zeiden na afloop dat ze een punt van ons hebben gestolen.”

Want EVV - dat net als DEM in de onderste regionen van de derde divisie bivakkeert - speelde geen beste wedstrijd. De Limburgers konden nauwelijks een vuist maken en leden veel balverlies. DEM kon zodoende veelvuldig de aanval zoeken. Kalaitzis heeft maar een oplossing voor het probleem. „We moeten gewoon scoren. De doelpunten zullen heus wel een keer gaan vallen, maar we hebben in de eerste vier duels al veel punten verspeeld.”

Want waar voorin de bal er niet in wilt, worden achterin ook kostbare fouten gemaakt. Tegen EVV werd er een domme overtreding gemaakt op Bjorn Stassen in het strafschopgebied, waardoor Juul Respen een kwartier voor tijd vanaf elf meter de 1-0 kon binnenschieten.

Kalaitzis kan bij DEM werken met een brede selectie. Hij verving daarom in de slotfase bijna zijn halve team. De invallers zorgden er uiteindelijk mede nog voor dat de Beverwijkers alsnog een punt aan het duel overhielden.

Komende weekend kunnen de mannen van Kalaitzis laten zien waar ze echt toe in staat zijn, wanneer Gemert op bezoek komt. De Brabanders staan op de derde plek.