EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV Echt opent seizoen met driepunter

EVV Echt deed zondagmiddag in Haaksbergen bij de seizoensstart prima zaken.Het doelpunt van Björn Stassen in de 74e minuut was goed voor de drie punten.

Overwinningen bij de seizoensstart zijn voor EVV Echt niet vanzelfsprekend. De winst tegen HC'21 was pas de 2e overwinning in de laatste tien openingsduels. In 2013-2014 lukte dat ook. Destijds via een 1-3 overwinnning bij UNA. En wie was toen de trainer?
Inderdaad Leo Beckers.
Nog een opvallend detail aangaande Leo Beckers. Op 14 mei 2017 nam hij afscheid als trainer van EVV Echt. Zijn laatste duel : HSC'21 - EVV. Uitslag 2-2.

EVV Echt kon in Haaksbergen geen beroep doen op een viertal spelers. Aanvoerder Rick Geenen raakte op de laatste training opnieuw geblesseerd en ook Stijn Keulen en de broers Aron en Remco Gielen bleven met blessures aan de kant.

In de 1e helft zagen de 250 toeschouwers een duel met heel weinig doelkansen. Aan de zijde van de thuisclub was er een schot van Stef Ottink dat via de hand van Michel Vercruysse over het doel ging, terwijl Aziz Khalouta, na een steekbal van Juul Respen, de bal naast het doel tikte.
Ruststand : 0-0
In de 2e helft nam EVV Echt meer initiatief maar het vizier stond duidelijk nog niet goed afgesteld. HSC'21 was in de 73e minuut dicht bij de openingstreffer. Een vrije trap van verdediger Kelvin Veensma belandde tegen de lat.
Een minuut later was het aan de overkant wel raak. Aziz Khalouta legde de bal terug op Björn Stassen en diens schuiver rolde via een HSC-verdediger en de binnenkant van de paal tergend langzaam in het doel. (zie foto Herman Lubsen)
In de slotfase moest EVV Echt nog vol aan de bak om de overwinning over de streep te trekken. Luc Tinnemans kwam Michel Vercruysse nog te hulp door met een ultieme sliding een HSC-inzet tot corner te verwerken.
Eindstand : 0-1

Resumé : Een super opening van het seizoen! Dikke pluim voor de blauwwitten die een sterk collectief vormden.

Opstelling EVV : Michel Vercruysse, Koen Verheij, Reno Kochanowski, Manny Peters (A), Jeffrey Rijkers, Boris Gehlen, Luc Tinnemans, Björn Stassen, Aziz Khalouta, Juul Respen en Jordi Beelen.

Scheidsrechter : Barry Huizinga (Breda)

Gele Kaarten : HSC'21 : Kelvin Veensma.  EVV Echt : Koen Verhey, Luc Tinnenmans, Manny Peters en Jordi Beelen.

Toeschouwers : 250.

Scoreverloop : 74e minuut  Björn Stassen 0-1