EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV Echt pakt punt na enerverend duel.

Na afloop van het duel Westlandia – EVV Echt waren de gevoelens bij beide teams heel dubbel. Moest men nu blij zijn met dat ene punt of was er toch een kater over de gemiste kans op de volle winst?

Het waaide behoorlijk hard op sportpark de Hoge Bomen maar gelukkig bleef het wel de hele middag droog.

In het eerste half uur was er voor EVV Echt geen vuiltje aan de lucht. Grote kansen waren er niet maar men had wel het gevoel dat er mogelijkheden lagen tegen een thuisclub die met de nodige blessures had te maken. Daar kwam in de 11e minuut ook nog het uitvallen van Steve van Kesteren bij. De verdediger kwam na een luchtduel met Michel Vercruysse heel slecht terecht en moest met waarschijnlijk een sleutelbeenbreuk naar de kant
In de 32e minuut viel de openingstreffer helemaal uit de lucht. Het was het Kai Verbeek,de kleinste man aan Westlandiazijde, die met een snoekduik Michel Vercruysse het nakijken gaf : 1-0.
Vanaf dat moment was EVV Echt het helemaal kwijt. Niets lukte meer en alle afvallende ballen waren voor de thuisclub. Pas vlak voor rust zagen we een lob van Juul Respen die over de doelman maar ook over het doel verdween.
Zware tegenvaller voor de blauwwitten was het uitvallen van Rick Geenen en Juul Respen. Beiden bleven met blessures in het kleedlokaal achter.
Ruststand : 1-0
De 2e helft begon EVV Echt met Reno Kochanowski centraal achterin en met Novah van der Schouw op de rechterflank.
In het eerste kwartier na de pauze bleef het heel zwak aan EVV-zijde. Trainer Leo Beckers besefte dat er iets moest gebeuren : met Boris Gehlen, Quinn Devoi en Sten Kochanoski bracht hij drie verse krachten. En zowaar kreeg EVV hierna weer meer vat op het spel.
De thuisclub loerde op de counter en had via aanvoerder Anwar Beedstroo een paar goede mogelijkheden.
In het laatste kwartier kreeg ook EVV Echt haar kansen : Björn Stassen kopte eerst in de handen van keeper Morauw en even later was het Boris Gehlen die zijn uithaal op de paal zag belanden. In de 85e minuut was het dan wel raak. Na een corner was het Manny Peters die de bal over de doellijn werkte.(zie foto)
Het werd een heel hectische slotfase : de goed fluitende scheidsrechter Van Dongen moest acht gele kaarten trekken. Overigens volkomen terechte kaarten.
EVV Echt rook de winst. Een laag schot van Sten Kochanowski verdween rakelings langs de paal. Aan de overzijde was het Melvin Vissers die zijn inzet zag gekeerd door de op de doellijn staande Quinn Devoi.
Het slotwoord was voor Björn Stassen. Na een prima voorzet van Novah van der Schouw leek hij de 2-1 te scoren. Helaas belandde de bal tegen de paal. (zie foto)

Eindstand : 1-1

Opstelling EVV Echt : Michel Vercruysse, Jeffrey Rijkers, Rick Geenen (46e Reno Kochanowski),Manny Peters, Remco Gielen, Aron Gielen, Luc Tinnenmans (61e Boris Gehlen), Stijn Keulen (61e Quinn Devoi), Juul Respen (46e Novah van der Schouw), Björn Stassen, Jordi Beelen (61e Novah van der Schouw)

Arbitrale trio : J. van Dongen, R. ter Hoeve en J. van Westen.

Gele kaarten :

Westlandia : Rajiv Wentholt, Olek Mrowicki, Melvin Vissers en Patrick Batist

EVV Echt : Remco Gielen, Aron Gielen, Jordi Beelen en Luc Tinnemans

Foto’s : Herman Lubsen.

Een samenvatting van het duel kunt u bekijken via onderstaande link :

westlandia - YouTube