EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV Echt strijdend ten onder

EVV Echt kon  zondagmiddag de punten niet in eigen huis houden. Unitas, dat na een half met tien spelers verder moest, counterde 2x zeer succesvol en won met 1-2.

Trainer Leo Beckers had een basisplaats ingeruimd voor Novah van der Schouw , terwijl Reno Kochanowski de plaats innam van de geblesseerde aanvoerder Rick Geenen.

EVV Echt had al snel op voorsprong kunnen komen. Na een verkeerde terugspeelbal kreeg Björn Stassen de kans om van dicht te kunnen scoren. Unitas- doelman Ronald Vlot kon de inzet pareren.
Na een kwartier moest Leo Beckers al noodgedwongen zijn eerste wissel doorvoeren. Aanvoerder Aron Gielen moest met een hamstringblessure naar de kant en werd vervangen door Boris Gehlen.
Even later kwam Unitas er 2x razendsnel uit maar beide keren kwam Michel Vercruysse als winnaar uit de strijd.
In de 28e minuut moest Unitas met tien spelers verder : Robert Mutzers kwam behoorlijk wild in op Stijn Keulen. De EVV-middenvelder moest met een flinke hoofdblessure naar de kant. Voor Mutzers was het na de rode kaart ook einde wedstrijd.
EVV Echt had vervolgens het beste van het spel, combineerde heel aardig maar helaas was de eindpass vaak net niet goed genoeg.
Vlak voor de pauze kwamen de gasten op voorsprong. Het was Jerrel Hak die vanaf de rechterkant richting EVV-doel stormde. Reno Kochanowski leek zijn inzet nog te kunnen blokken. Echter de bal verdween toch achter Michel Vercruysse in het doel.
Ruststand : 0-1
EVV Echt kwam getergd uit het kleedlokaal en de Unitaskeeper moest flink aan de bak om inzetten van Björn Stassen , Jordi Beelen en Juul Respen te pareren. Opvallend was dat EVV er een aantal keren over de flanken goed doorkwam maar dat de voorzetten niet de juiste voortzetting kregen.
De gasten die amper nog over de middenlijn kwamen, kwamen er in de 66e minuut via Everon Pisas razendsnel uit. Pisas liet de EVV-verdedigers zijn hielen zijn en scoorde vervolgens heel rustig de 2e Unitastreffer.
Trainer Leo Beckers stuurde centrumverdediger Manny Peters naar de spits en de druk op de Unitasverdediging werd nog verhoogd. Dat had al twee minuten later succes. Luc Tinnemans kopte een voorzet door op Manny die vanaf 11 meter snoeihard de bal achter Vlot schoot: 1-2.
In de spannende slotfase bleef Unitas uiteindelijk overeind en bleef het dus 1-2.
Resumé : EVV Echt speelde een goede wedstrijd en leverde heel strijd. Maar zoals reeds vaker dit seizoen was men niet effectief in het benutten van de kansen.

Opstelling EVV Echt : Michel Vercruysse, Jeffrey Rijkers ( 73e Quinn Devoi), Reno Kochanowski, Manny Peters, Remo Gielen , Stijn Keulen ( 30e Juul Respen), Aron Gielen (A) (14e Boris Gehlen), Luc Tinnemans, Jordi Beelen, Novah van der Schouw (73e Cedric Mertens), Björn Stassen.

Gele kaarten : --

Rode Kaart : Robert Mutzers (Unitas)

Toeschouwers : 0

Foto’s : Herman Lubsen.