EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV behaalt eerste overwinning

EVV heeft zondag in het thuisduel tegen Quick haar eerste overwinning van het seizoen behaald.
Vier minuten voor tijd bezorgde Rick Polman zijn ploeg de drie punten.

EVV-trainer René Eijer kon geen beroep doen op de geblesseerde Luc Tinnemans. Daardoor maakte Bryan Simons zijn debuut. Reno Kochanowski nam weer plaats naast aanvoerder Rick Geenen.

EVV startte voortvarend. Reeds in de 8e minuut kwam men op voorsprong. Het was Sherry Kindo Kamara die zich door de Quick-achterhoede wurmde en de bal voorbij de gastendoelman plaatste : 1-0.
Een minuut later was EVV dichtbij de tweede treffer. Quick doelman Jari Puister loste een vrije trap van Aron Gielen. Rick Polman plaatste de bal voor het doel waarna Bryan Simons, geheel vrijstaand, de bal tegen lat knalde. EVV bleef de bovenliggende ploeg.Quick doelman Puister had een geweldige redding in huis op een kopbal van Rick Geenen. De laatste vijf minuten voor de pauze moest EVV met 10 spelers verder. Aron Gielen kwam na een kopbalduel niet ongeschonden uit de strijd en moest bloedend naar de kant. Gelukkig was hij in de 2e helft weer van de partij.
Ruststand : 1-0 
De tweede helft was een stuk rommeliger met veel overtredingen aan beide zijden (6 gele kaarten). Quick claimde een strafschop na een vermeende handsbal maar scheidsrechter De Cock wuifde de protesten weg. Shaquille Simmons kwam na een uur wedstrijd in het veld voor Siem van Dijck. Hij liet zich gelijk gelden via een schot naast en een poeier tegen de paal. Bob Vankan noteerde de mooiste actie van de wedstrijd nadat hij zeker vijf verdedigers had uitgespeeld. Helaas verdween zijn schot naast het doel. Tien minuten voor tijd kwam Quick op gelijke hoogte. Het was Delano Asante die met een hard schot Michel Vercruysse het nakijken gaf. EVV leek voor de 3e keer een zege uit handen te geven. Maar gelukkig heeft EVV dan nog Rick Polman. Hij profiteerde van een fout in de Quick achterhoede waardoor hij vrije baan had richting het Quick doel. Met een lage schuiver passeerde hij Puister : 2-1 (zie foto)

 

 

EVV behaalde een heel belangrijke overwinning en kan zich gaan opmaken voor de Limburgse derby a.s. zaterdag tegen (mede)koploper Groene Ster.

Opstelling EVV : Michel Vercruysse, Demen Roumen, Rick Geenen, Reno Kochanowski, Renst van Hien, Aron Gielen, Bob Vankan, Bryan Simons (66e Remco Gielen), Siem van Dijck ( 62e Shaquille Simmons), Rick Polman, Sherry Kindo Kamara ( 86e Martijn Stuff).

Foto's : Bart Tummers en  Herman Lubse.