EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV haalt uit tegen Brielle: 7-0

EVV heeft zaterdag in de 1e kwalificatieronde van de KNVB - beker eenn ruime zege geboekt tegen vv Brielle. De gasten uit Zuid-Holland waren in de 1e helft zeker niet de mindere van EVV. In de 2e helft echter waren ze niet opgewassen tegen een ontketend EVV.

Trainer Tini Ruys had zijn ploeg vooraf gewaarschuwd voor de zaterdag 1e klasser. De ploeg van Stanley Rieborn had een prima voorbereiding achter de rug en was met veel vertrouwen afgereisd naar Echt.

EVV speelde in de 1e helft nerveus. Er ging behoorlijk wat fout en men had zichtbaar moeite met de fysiek sterke tegenstander. Toch kwam EVV voor de pauze op voorsprong. Na een voorzet was het Brielleverdediger Victor de Blok die de bal wilde wegwerken maar daarbij zijn arm gebruikte. Scheidsrechter Voncken wees naar de stip en het was Bob Vankan die beheerst raak schoot.
1-0 was tevens de ruststand.
Na de pauze zagen de toeschouwers een heel ander EVV. Vanaf de aftrap werd de tegenstander vastgezet. En nadat Jordi Beelen eerst een volley zag mislukken was het in de 52e minuut wel raak. Na een prachtige aanval via Omar Ramadan en Joric Schilken stond Jordi op juiste plaats om de 2-0 aan te tekenen. Vijf minuten later was het andermaal Jordi Beelen die een voorzet van Shaquille Simmons verzilverde: 3-0.
Toen Jeffrey Rijkers na precies een uur de 4-0 scoorde, was de wedstrijd gespeeld. Bob Vankan scoorde in de 75e minuut zijn 2e treffer: 5-0
In de slotfase zagen we nog een smerige overtreding van Brielleverdediger Marco de Borst die daarvoor de rode kaart ontving.
Het waren Rick Geenen en Jasko Dzurlic die de eindstand op 7-0 bepaalden.

Trainer Tini Ruys na afloop: "Ik was helemaal niet tevreden over de 1e helft, we speelden onder ons kunnen. In de 2e helft heeft de ploeg het goed opgepakt. We speelden veel meer vanuit onze kracht en waren heel effectief."

Komende woensdag speelt EVV in de 2e kwalificatieronde een uitwedstrijd tegen RKAV Volendam. Aanvang duel : 20.00u.

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Jorick Schilken, Reno Kochanowski, Rick Geenen, Demen Roumen, Omar Ramadani (71e Roy Gielen), Aron Gielen (63e Luc Tinnemans), Bob Vankan, Shaquille Simmons (76e Jasko Dzurlic), Jordi Beelen en Jeffrey Rijkers .